22. desember 2007

Nissemanns Rakettklubb er åpnet

Fra 2008 blir det innført forbud mot utendørs oppskyting av raketter med styrestang. Logikken bak forbudet er visst at fyrverkeri uten styrestang er mye tryggere enn raketter, noe jeg ikke helt kan forstå. Logikk er visst ikke min greie...Best å vise forsiktighet ved bruk av eksplosiver. Bilde fra nyttårsfeiringen 2006, pyntenaboens hus i bakgrunnen.

Uansett, Nissemann har lett etter et smutthull i lovgivingen, og funnet en måte å omgå forbudet på. Allerede nå kan du tegne medlemskap i det lukkede foretaket Nissemanns Rakettklubb. Her er vedtektene i klubben:
  1. Klubben er åpen kun for medlemmer
  2. Medlemslisten finnes i kommentarfeltet til dette innlegget
  3. Medlemsskapet er gratis
  4. Medlemmene inviteres på nyttårsfeiring hvert år
  5. Alle aktiviteter i regi av klubben foregår innendørs i et dertil egnet lokale
  6. Det er tillatt å skyte opp raketter i klubbens lokale
  7. Daglig leder i klubben står for all servering og renhold i lokalet

Jeg ser for meg et par praktiske utfordringer, hovedsaklig knyttet til å finne et lokale innen 31/12-08. Deretter å personlig servere et stort antall mennesker på nyttårsfest. Men det finner jeg sikkert en løsning på.

* * *

Parallell sak i bt.no

5 kommentarer:

Avil sa...

Eg syns det kunne vere felles fyrverkeri, eg.
To frå min gamle klasse er blitt alvorleg skada av rakettar, han eine mista handa. Ikkje så kjekt.

Nissemann sa...

Enig, farlige greier. Jeg lekte mye med fyrstikker og det som verre er da jeg var yngre. Nå går det helst i stjerneskudd og en fakkelboks. Desto viktigere å få aktiviteten inn i organiserte former.

Betyr dette at du er medlem? Jeg tror jeg teller deg med, jeg. Alle skal jo ha sånne kjendiser til å fronte sine kampanjer nå for tiden. Jeg melder deg herved inn, og så får du heller melde deg ut hvis du er uenig.

Anonym sa...

Haha, er eg kjendis?
Eg frontar gjerne lure kampanjar, eg!

Unknown sa...

Husker noen små raketter som vi holdt i hånda, fyrte på og kastet like før tak-off. Var artig å se hvilken vei de for når de tok av....helt til de kom mot oss...

Nissemann sa...

Avil: Nok en gang, det er du som har vært på Dagsrevyen...

Trond: Jeg har også lekt pyro-patrulje i noen år, sluttet da jeg var gammel nok til å kjøpe fyrverkeriet selv... Nå har regjeringen forbudt raketter med styrepinne, og tror at det vil redusere personskadene. Det neste blir vel at julegaver blir forbudt for å redusere depresjon?