22. desember 2007

Nissekalender 22: Julejobb

Nissemann er selvfølgelig ikke vant til å ha fri i julen. Jeg har liksom alltid vært en nisse, ikke minst ved juletider. Her kommer et lite tilbakeblikk på mine nissejobber, en slags CV om du vil...

1995, 1996 og 1997: Sentrumsnisse på OsNissemann solgte sjela si, og kledde seg ut for å lure små barn til å spise godteri på hverdager - og lokke foreldrene til å spytte mer tid og penger inn i det lokale næringslivet. Men gøy var det!

Julaften 2003: Trekkspillnisse på AskøyNissemann overrasker familien med trekkspillmusikk og nissegaver etter pinnekjøttmiddagen. Av og til tror de voksne på nissen også...

2005: Julenisse i VålerNissemor, Nissedatter og Svigerfar koser seg og ler av og med den flotte nissen. Nissen snakket østfold-dialekt, til fornøyelse for både liten og stor.

2006: Julenisse i BergenEn godt maskert Nissemann er klar til å overraske Nissedatter (da 14 måneder) med flotte pakker i sekken......men Nissedatter stivnet av skrekk, og holdt et godt tak i mamma helt til Julenissen gikk!

2007: Trekkspillnisse i BergenTrekkspillnissen kom på besøk til ungene på SFO i forrige uke, med varm saft, mandarin og kakemann til alle. Det ble en koselig (men kald) ettermiddag ved bålet i skogen, og er for en tradisjon å regne på skolen min.

Snart er det julaften, og jeg håper i det lengste at svoger Roger tar jobben i år. Det hadde vært kjekt med fri på julaften...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det må jeg si! *imponert*

Nissemann sa...

Over at en mann under 60 spiller trekkspill?

Simelin sa...

Du er flink Nissemann!

Men et lite spørsmål:
Hva skjedde/gjorde du i perioden 1998 til 2002?

Nissemann sa...

Nei altså, studietiden min lar vi ligge på denne bloggen. Bildet fra 1996 er fra før ting begynte å ta av... I 2000 var det en kjekk ungdom som var nisse, hei Smaggen! Og i 2001 var jeg nisse på en Nissemarsj med skolen jeg jobbet på, der har jeg ikke noe godt bilde. Men jeg har jo vært nisse mer eller mindre hvert år siden jeg var 20. Og siden det ser ut til at svoger Roger og jeg feirer jul i hver vår by, så blir det nok nissejobbing på mandag ja...

Avil sa...

Eg merker at eg blir nesten positivt innstilt til trekkspel når ein fyr som deg driv med det.
Du og Jon Almås er liksom dei unge, lekre trekkspel-ambassadørane.
Men eg er redd for at dersom eg lar meg lure til å seie ja til denslags, vil det tyte fram mange fæle gamlingar og spele trekkspel overalt.

Nissemann sa...

"Unge, lekre" - *dåne*

Tusen takk, og riktig god jul på Kristtorn-øya!

Unknown sa...

Var selv nisse på juletrefest i år.
Brukte "uteligger"-stemmen min (nummeret før growling) og skremte gørra av noen av de minste.
Ellers er tekkspill fint bare man unngår de verste trekkspill traverne. Hørte en gang en kompis spille humlens flukt på trekspill. Tøfft!

Nissemann sa...

Ser for meg deg som alternativ nisse ja... Humlens flukt kan jeg ikke, men "Brunsniglens inntogsmarsj" står på repertoiret.

Anonym sa...

Den er sikkert litt enklere. Går nok litt saktere...