15. desember 2007

Nissekalender 15: Julepynt

Noen pynter hagen sin med nisser om sommeren:Og noen pynter huset med lys om vinteren:Jeg tilstår med en gang, hagenissen er min. Huset er naboens, og dette er utsikten fra stuevinduet vårt hvert år i desember. Dette har avstedkommet mye latter, for eksempel da vi flyttet inn her i desember for tre år siden. "Bare kjør innover veien til du ser et merkelig hus på venstre side, så bor vi rett over veien!" Og den halvsprø naboen som satt på taket halve november og sto i stigen resten for å feste nye lysslynger hvert år - underholdning for fattig og for rik!

Vi har også lurt på å tenne lys i en av buskene i hagen, men slått det fra oss. Det er jo ingen som legger merke til det likevel, alle ser jo motsatt vei når de passerer. Bilene sakker farten utenfor her, det blinker i blitz, og så gasser de på nedover veien mens latteren blander seg med eksosen.

Men i år er det ingen lys på nabohuset, og jeg merker at jeg savner det. Det er så kjedelig når alle gjør det samme, og ingen tør å skille seg ut. Jeg skulle vært flinkere til å si til naboen at jeg likte lysene hans. Ikke at det var pent, det er kanskje å ta litt hardt i. Men at det var et artig tiltak, som skapte litt farge (!) i en ellers grå og kjedelig desembergate. Nå er det kanskje for sent.

Oppdatering 25/12: Pyntenaboen slår til i år igjen, han tente lysene på huset lille julaften. Hurra for Pyntenaboen, jeg skal huske å skryte av ham en gang jeg snakker med ham!

11 kommentarer:

Simelin sa...

Jeg har selv opplevd lysene til naboen din, og er enig i at det ikke var pent- hadde det kanskje vært på et dukkehus eller et koselig hus i skogen, og lyspærene hadde vært klare- så kunne det vært tilbøyelig til å være fint. MEN, samtidig er jeg enig med deg i at selv det stygge kan savnes.

Når det gjelder lys på egen busk i hagen, mener jeg at dere skulle ha etablert det når dere hadde lyst til det for 3 år siden. Vitsen er jo å pynte for seg selv, akkuat slik naboen din gjorde. Så får det heller komme som et pluss eller et minus at andre ser det!

Nissemann sa...

Det spørs om vi hadde sett lyset i busken når vi kikket ut vinduet, vi måtte jo bruke rullegardin på soverommet for å få sove mens det sto på...

Simelin sa...

Huset har vel flere sider?

Unknown sa...

Kult, du kunne ha lyssatt en busk sånn at den så ut som en brennende busk!
Så kunne du gått rundt kledt ut som Moses hele adventen.

Nissemann sa...

Simelin: Nei, huset har kun en side som kan pyntes. Jeg ser ikke poenget med å pynte mellom carporten, hekken og komposten...

Trond: Busken likte jeg! Kanskje jeg skal grave opp plenen slik at jeg kan stå ute med en kjepp og "dele" rødehavet også?

Unknown sa...

Med alle jødestakene i vinduene til folk (7-armet lysestaker), er det bare rett rimelig at større deler av det høyst underholdende gamle testamentet, fikk en plass i julefeiringen.

Nissemann sa...

Da gledegruer jeg meg til naboene begynner å lage Noas Ark i hagen, hugge ut steintavler og spise eplene som slangen forteller om...

Simelin sa...

Men nå er val det nissemann sin tur til å pynte oxo ved juletider= "jol heile året". Erindrer ar dere har/hadde et granliknende tre på FORSIDEN av huset? Billige lys på Europris....

Nissemann sa...

Ja, vi har et par busker der. Vi har snakket om det i år faktisk. Kanskje det kommer...

Esquil sa...

neineinei

huffoghuff

min stemme går til at du lar fine busken stå i fred og holder lysene innendørs der varmeenergien bidrar til husoppvarmingen, og du slipper å suge den store amerikakuken offentlig slik som den syke syke naboen din gjorde.

Nissemann sa...

"Hvite mann lage stort bål og sitte langt ifra. Røde mann lage lite bål og sitte tett inntil." - gammelt prærieord