7. desember 2007

Nissekalender 7: JuletreetNissemann er glad i trær og skog og sånt, og pleier å dra busken inn i stua sånn på denne tiden. Lys, glitter og kuler blir slengt litt utover overflaten, slik at juletreet ikke skal se så fryktelig naturlig ut lengre. Aller helst skal treet stå beint (det heter visst lodd), og saker og ting skal være rettferdig fordelt i treet. Det er det jo ikke alle som har skjønt...(Nå har visst den juletreansvarlige i byen min fått hjelp av brannvesenet til å henge lysene høyere opp...)

Grantrær blir flotte juletrær. Bare så synd at de får leve fritt hele resten av året... Det hadde vært mye bedre om juletrærne ble dyrket innendørs, eventuelt i Danmark. Granskog er monokultur, dvs en art som fortrenger alle andre arter. Og i tillegg er faktisk granen plantet ut av velmenende "vi som bygget landet"-ere. Jeg kjenner en pensjonist som går rundt med motorsag i skogen et par dager i uken, og prøver å fjerne ugangen han gjorde for 50 år siden...

Dersom du er en skap-miljørebell og har lyst på litt action, bør du melde deg inn i Facebook-gruppen "Granskogens forbannelse". Dette er opplyste, handlekraftige mennesker som ikke går av veien for å ta sagen i egen hånd. Under ser du bilder av en tidligere aksjon vi hadde. Aksjonistene er anonymisert av hensyn til eventuell politietterforskning.

Dersom Formann i foreningen hadde husket at Nissemann på gymnaset sendte skriftlig søknad til rektor om å få låne skolens juletre til juletregang i storefri, hadde jeg nok ikke fått være Fornyingsminister i Granskogens forbannelse så mye lengre... Rektor Anders Hauge var forøvrig en hyggelig mann, og jeg fikk fint svar tilbake med tillatelse til å danse rundt treet så mye jeg orket.

Til slutt har jeg en anbefaling til deg som har en liten leilighet og ikke har plass til fullt juletre. Finn et tre som vokser inntil en mur, og sag det ned. Heng det opp på veggen og pynt med ca. 50% av vanlig mengde pynt. Og når du skal gå rundt juletreet, går du ut i hagen og går rundt hele huset. Morten kan sikkert hjelpe deg med et sånt tre!

2 kommentarer:

Simelin sa...

Vel, det er forskjell på juletrær og grantrær; Juletrær er grantrær under kontroll (1), mens grantrær er HELT utav kontroll.

Så derfor mener jeg at dine handlnger i ungdommen ikke skal få konsekvenser for din stilling som fornyingsminister i Granskogen forbannelse.


(1) faren er dersom for mange starter opp med juletreproduksjon, slik at det blir overkapasitet i markedet. GF mener derfor at juletreproduksjon bør godkjennes og styres av de sentrale myndighetene.

Nissemann sa...

Takk for ekspertkommentar fra Formann Simen der, det er flott at internett kan samle mennesker med samme smale interesse, på tross av geografiske skiller!