5. desember 2007

Nissekalender 5: Julenissen
Julenissen bor ikke i Finland eller i Drøbak. Jeg tror til og med Mamma tullet da hun påsto at han bodde på Møsnuken i Os. Julenissen bor på Nordpolen, lager alle presangene i ishulen sin - og flyr rundt med reinsdyrene sine på julaften. Svenskene har funnet ut at han må besøke 2,5 millioner - unnskyld, det skal være milliarder - hus, og at han har 34 mikrosekunder på seg pr hus. Et mikrosekund er en milliondels sekund, altså må han besøke 30.000 hjem hvert sekund. Og så må han dra fra hus til hus med en fart på 5800 kilometer i timen.
Det er kanskje en sak for romfarten. Jurij Gagarin kretset rundt jorda som førstemann i 1961, og brukte 108 minutter på turen. NASA bør ha klart å speede det ganske bra opp nå. Men Julenissen har selvfølgelig en bedre metode. Han driver med trusler og utpressing av stakkars Rudolf! Her er nemlig hva Julenissen vifter med under nesa på Rudolf hver julaften morgen:
Forøvrig er vårt bilde av Julenissen en sammensmelting av flere gamle og unge myter. Den nyeste er myten om Rudolf sin lysende røde nese, gjort kjent av Arne Bendiksen på åttitallet. Nissemann ser dette i klar sammenheng med Tsjernobyl-ulykken i 1986.

Det blir mer om Julenissen seinere i årets Nissekalender.

5 kommentarer:

Anonym sa...

takk for veldig klargjørende artikkel. Det er på høy tid at noen har mot til å stå opp mot dette samfunnets livsløgner og tale sannhet og fakta. Dette var virkelig en tankevekker for min del.
Litt dårlig samvittighet for joikakakene sist uke, men det skal eg klare å leve med.

Nissemann sa...

Hi hi, hei Roger! Du skal ikke ha dårlig samvittighet før du begynner å smake på hund på julebord. Det er helt greit å spise både reinsdyr og gris! Velkommen til Nissemann!

Anonym sa...

Med en slik fart må det jo bli en del utslipp.
Betaler nissen miljøskatter?

Nissemann sa...

Nei, Julenissen har valgt samme løsning som regjeringen: Han anbefaler alle brukere av hans tjenester til å betale inn frivillig CO2-avgift.

Anonym sa...

Tenkte meg det ja...