11. desember 2007

Nissekalender 11: JulehandelJulehandelen slår alle rekorder. Aldri før har så mange vært så glad i å kjøre i kø, gå i kø, stå i kø og betale i kø. Aldri noensinne har vi gått mann av huse for å bruke så mye penger på ting andre ikke trenger.

Og midt oppi dette står det noen mennesker og samler inn penger i sorte gryter, eller arrangerer kjøpefri dag og juleverksted... Tenk om vi hadde hatt gangsyn?

Nissemann har kjøpt de fleste julegavene på internett i år. Ja, altså Nissemor har gjort det. Jeg er selvfølgelig med på planleggingen, men det er som oftest fruen som handler. Og det kan røpes såpass at det kommer til å ligge minst ei geit under juletreet i år. Geiter er årets slager, og tilsvarende tilbys av de fleste veldedige organisasjoner. Smart triks, synes Nissemann. Vi trenger påminnelser om at andre trenger gaver mer enn oss selv.

Her ser dere Nissedatter på befaring for å se på geiteutvalget i sommer:- Har du lyst til å dra til Afrika?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Med alle krav til sertifikater, karantene og annet byråkrati ved utsendelse av levende dyr fra Norge, tipper jeg nok norske geiter har lite å frykte ifht. deportering.
Ellers har jeg i alle år fått høre at det er viktig å TENKE på de sultne barna i Afrika. Holder det ikke å tenke?

Nissemann sa...

Det kan jo være at finmarkinger har kraftig tankekraft... :o)

Unknown sa...

Ja, og så har vi jo joik. Og den har som kjent større kraft enn krutt!

Nissemann sa...

Ja, få med deg ho Mari Boine og så joiker dere litt for Afrika. Kanskje de blir like glade for det som for geita fra oss. Sammen er vi sterke!