8. mars 2008

Topp 10 dataspill, del 2

Dagens gode dataspill-liste består av to gode skytespill - og noe helt annet!

6. Ghost ReconGhost Recon er et såkalt “førsteperson skytespill”, altså at du ser hele spillet gjennom geværsiktet til din rollefigur. Spillet dreier seg om militær antiterrorisme, handlingen foregår i 2008 (!), og oppdraget ditt er å forhindre at terrorister overtar militærhemmelighetene til et Russland i oppløsning. Gjennom oppdrag i skog, vann, fjell, ørken og by må du lede et lag med seks soldater gjennom et landskap av fiender for å utføre tre-fire kommandoer. Du kan selvsagt styre laget ditt fremover en soldat / patrulje om gangen, men det tar lang tid. Det beste er å dele laget inn i tre patruljer og gi dem kartkoordinater samt instrukser for hvordan de skal ta seg frem (lydløst, skyte på alt de ser osv) – og kun styre ett av lagene dine fremover. På denne måten blandes skytespillets reaksjonsøvelser med taktisk trening, og spillet blir ganske utviklende.

Det finnes flere utbyggingsspill for Ghost Recon, jeg har spilt Desert Siege – som gir deg mer av det som er bra i hovedspillet.

5. Flåklypa Grand PrixDette familiespillet er en herlig blanding av arkade og eventyr, bilspill og brettspill. I tillegg til en god del innlagt humor drives handlingen fremover ved at du sorterer postsekker, spiller sjakk og kjører trehjuling nedover fra Flåklypatoppen. I hvert underspill vinner du bildeler, som du må skru fast på din egen Il Tempo Gigante. Når bilen begynner å bli ferdig, kan du ta den med på racerbanen. Likevel er du sjanseløs selv mot melkebilen inntil du har funnet alle bildelene. Først da blir det tempo gigante… Et variert og herlig familiespill for alle som elsker filmen!

4. Counter StrikeCounter Strike var egentlig ikke et spill. Eller, spillet het egentlig Half Life og et er labyrintspill der en forsker skal prøve å komme seg opp igjen til overflaten etter en underjordisk kjernefysisk nedsmelting. Så var det noen kreative hjerner som brukte ”spillmotoren” fra Half Life til å lage Counter Strike. Skjermen ser altså i utgangspunktet lik ut, men omgivelsene ble spesiallaget for å lage verdens kanskje mest populære dataspill gjennom tidene. To lag kjemper mot hverandre, terrorister og antiterror-styrker. I løpet av tre minutter skal det ene laget sprenge en bombe mens det andre laget skal forhindre det. Det spilles også om å befri gisler eller henrette en VIP, blant annet. Du kan spille CS alene på hjemme-pcen din, men også på et lokalnettverk (LAN) eller over internett. Og så arrangeres det VM i dette spillet… Les mer om Jonas Alsaker Vikan her!

Topp tre kommer i neste post, les mer om plass 7 til 10 her.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rett, Counter Strike er/var ikke et spill, det er en livsstil. (Iallefall for de som er hekta.) :)

Nissemann sa...

Alle spill med sosiale relasjoner over internett kan bli en livsstil. Det påvirker døgnrytme, spiserytme, temperament, sosialt nettverk osv. Men det er jo det samme som gjør spillene gøye, som gjør dem farlige: Det at du samhandler med andre, at andre trenger din hjelp for å lykkes. Det er tross alt en bedre begrunnelse for avhengighet enn rusavhengighet.