24. desember 2010

Nissekalender 24: Julehilsen

Julaften. Tegnefilmer, pakker under treet og snart god frokost. En tur på gravene, middag med familien og pakkeåpning. Men hva er egentlig hensikten med julen?

For min del handler det om å glede andre. Juleferien skal være kos, ikke stress. Da skal vi høre på musikk og danse, se filmer og spille spill. God mat, drikke og bakst hører med - også på julebord. Vi har laget julepynt og pyntet juletreet sånn at vi kan kose oss her hjemme i julen. Noen har vi gledet med en julegave, andre med et julebrev og atter andre skal få julebesøk. Noen blir glade av å se på julestjernen, andre av å tenne julelys. Og kanskje Julenissen kommer i kveld?

Hvis du fortsatt ikke har helt julestemning, kan du jo for eksempel putte noen digitale penger i julegryta til Frelsesarmeen ("Den som gir, fryser ikke"), eller til Røde Kors sitt arbeid for bl.a. jordskjelv- og kolerarammede på Haiti. Bidra også gjerne med å signere opprop for å omgjøre dødsdommen Kevin Cooper fikk i California i 1985. Eller gå ut og måk snø for en nabo.

Og snipp, snapp, snute - så er Nissekalenderen ute! God jul!

1 kommentar:

Simen S. sa...

Fin oppsummering Nissemann!God jul til deg og resten av nissefamilien!