4. desember 2010

Nissekalender 4: Julenissen


Julenissen bor ikke i Finland eller i Drøbak. Jeg tror til og med Mamma tullet da hun påsto at han bodde på Møsnuken i Os. Julenissen bor på Nordpolen, lager alle presangene i ishulen sin - og flyr rundt med reinsdyrene sine på julaften. Svenskene har funnet ut at han må besøke 2,5 millioner - unnskyld, det skal være milliarder - hus, og at han har 34 mikrosekunder på seg pr hus. Et mikrosekund er en milliondels sekund, altså må han besøke 30.000 hjem hvert sekund. Og så må han dra fra hus til hus med en fart på 5800 kilometer i timen.


Det er kanskje en sak for romfarten. Jurij Gagarin kretset rundt jorda som førstemann i 1961, og brukte 108 minutter på turen. NASA bør ha klart å speede det ganske bra opp nå. Men Julenissen har selvfølgelig en bedre metode. Han driver med trusler og utpressing av stakkars Rudolf! Her er nemlig hva Julenissen vifter med under nesa på Rudolf hver julaften morgen:


Forøvrig er vårt bilde av Julenissen en sammensmelting av flere gamle og unge myter. Den nyeste er myten om Rudolf sin lysende røde nese, gjort kjent av Arne Bendiksen på åttitallet. Nissemann ser dette i klar sammenheng med Tsjernobyl-ulykken i 1986.

Sannheten om julenissen kommer på kino nå i desember. Det synes jeg ser spennende ut!


I morgen får du se hvordan julenissen kommer seg inn i huset ditt, da er temaet Julebesøk.

1 kommentar:

Simen S. sa...

Flott oppsummering! :) Tobias snakker om at Rudolf begynner å bli så gammel at Nissen vurderer å sette in utvekslingsreinsdyr og fortellingen han lager heter: "Julenissen pg de gamle reinsdyrene".

Vi tror (eller fantaserer) om at det finnes mange Julenisser; blant annet en på Møsnuken og en på Borgafjellet. Nå som vi har flyttet, tror vi jammen det er en på Bogafjellet også! Om ikke tro kan flytte fjell, så kan den i allefall føre til god fantasi!