10. desember 2010

Nissekalender 10: Julenek


I dag er det tid for å kåre årets julenek. Hvem har gått helt i frø, sagt noe tåpelig eller gjort noe de aldri burde ha gjort i år?

Det er mange kandidater, men jeg er lat og lur og dropper gjennomgangen av alle de nominerte. Vinneren er denne ukens store logotabbe, nemlig Senterpartiet. Sp-ledelsen kåres herved til Årets Julenek.


For noen dager siden lanserte Senterpartiet sin nye logo. Avisene var raskt ute og erklærte denne for uegnet, med henvisning til en drøss med indignerte designere som furtet over at Sp ikke valgte deres byrå til å gjøre denne forferdelig kompliserte jobben. Deretter klarte noen journalister å avsløre det katastrofale faktum at Sp ikke hadde tatt bildet selv, men funnet det på nettet. Og så var det til slutt noen som kom på å ringe en botaniker, som kunne fortelle at dette er gauksyre og ikke kløver. Dette er altså bladene som ungene spiser i skogen om våren, med blomster som ligner litt på små hvitveis. Surblad, kalles de her omkring. Kløver har et lyst bånd som går i bue tvers over hvert blad.


PR-avdelingen til Senterpartiet fortjener utnevnelsen Årets Julenek. Og alle journalistene som skrev om saken kåres til Dompaper, siden de flokker seg rundt slike nek og fyller avisene med nyheter som ikke er nyheter. Muligens med unntak av journalisten som først publiserte at det ikke var en kløver. Å, så irritert jeg er for at jeg ikke oppdaget det selv med en gang!

Hvis hensikten var å vise at Senterpartiet ikke bare er et parti for folk som eier dyrket mark, har dere oppnådd det dere ville.

Et gratis tips til Sp-ledelsen: Hvorfor ikke gå for en firkløver som selv Senterparti-folk anno 2010 kjenner igjen?

(Kanskje det drypper litt partistøtte fra Freia i samme slengen... De kan jo begge bruke slagordet "Et lite stykke Norge")

Og til alle Senterparti-medlemmer - og journalister - kan jeg informere om at fuglen på bildet øverst i dette innlegget slettes ikke er en dompap...

14 dager igjen til jul. Ny kalenderluke i morgen, da skal jeg teste årets juleøl. Vi skåles!

2 kommentarer:

Dnort sa...

Synes senterpartiet burde ha bilde av et senter i logoen sin. Gjerne et handlesenter.

Nissemann sa...

Hehe, enig!