1. desember 2010

Nissekalender 1: Julekalender

Siden nettet flommer over av julekalendere der du kan vinne en iPad eller et gavekort i år, har jeg tenkt å kaste meg på bølgen. Her på bloggen får du 24 tekster om ulike juletradisjoner frem til julaften. Og du kan ikke vinne noe, bare så det er sagt med en gang.

Jeg har to julekalendere i år. En på bloggen som jeg deler med deg, og en sjokoladekalender som jeg nyter helt alene. Den har 24 biter og ser sånn ut:


Nissemor går for den tradisjonelle Flax-kalenderen nok en gang. Merkelig nok har hun faktisk klart å gå i null nesten hvert år. Det vil si, hun har gjerne vunnet tilbake den femtilappen som kalenderen kostet. Femtilappen har hun selvsagt re-investert i nye flakslodd - og tapt. Men hun mener likevel at hun har gått i null.


Ungene får som vanlig en felles pakkekalender i år. Den inneholder noen småleker de vil sette pris på, litt godteri på lørdagene, noen nyttige ting de mangler (hårklemmer og sånt) og et par hyggelige familieaktiviteter som julebakst, juleverksted og juletrehogst. Jeg kan ikke skrive mer her, i tilfelle Nissedatter knekker lesekoden i løpet av desember. Men noen drypp fra våre førjulsaktiviteter vil du nok få se her i Nissekalenderen.

Og hvis du synes du drar kjensel på dette konseptet, kan jeg gjerne tilstå det med en gang: Jeg har gjenbrukt en idé fra 2007, til glede for nye lesere. Noen tekster blir nokså like som sist, mens andre blir skrevet på nytt. Men julen er en tid for gode tradisjoner, og selv julekalendere på TV pleier å være repriser. Så det er ingen grunn til å melde seg ut helt enda.

På gjensyn i morgen: Julebakst.

2 kommentarer:

Simen S. sa...

Fin start Jonny! Gleder meg allerede til i morgen!

Dnort sa...

Jeg tror svaret er 3,15...

Høres ut som om ungenes kalender er ganske lik Juliannes. Selv har jeg fått Pondus sin og fruen ville absolutt ha Donald Duck sin...