11. desember 2010

Nissekalender 11: JuleølNoen liker julekaker, andre foretrekker julemarsipan. Hver sin lyst. Her kommer årets juleøl-test.CB Juleøl
Denne smakte svært lite. At den er tam som et av nissens reinsdyr kunne tilgis om den hadde smakt noe særlig, men «Dette er varianten for sjåførene som har latt bilen stå, men som ønsker seg følelsen av å drikke lettjuleøl». Ikke motbydelig, ikke sensasjonell, ikke anbefalt i det hele tatt.

Terningkast: 2

Hansa Julebrygg
Og vips, så var vi over på en riktig særing. Hansas Julebrygg kan skilte med noe så malplassert som reinspikka tuttifruttismak. Den ser ut som daff cola, og smaker som blandingen av brustyper man maulet nedpå på barnebursdager i hine hårde dager. Det er med andre ord helt gale minner denne ølen vekker. Total bom i smaksbalansen gjør dette til et brygg man godt kan styre unna.

Terningkast: 1

(Nissemann avbryter testen for å ta en nødvendig tissepause)

Mack Juleøl (boks)
Her ble det straks bedre. En ordentlig pappavariant - flydig, voksen og akkurat passe breiøl. Denne kan man kose seg med i små mengder, og er virke lig noe å væte gann med i mørketida. Sjallabais, din hæstkuk!

Terningkast: 6

Borg Juleøl
Borg kliner til med årets definitive budsjettvariant. Denne skjemmer inetyt julebord, men blir kanskje litt for veik for den store kvelden. Borg har tatt julen på avlor, og kan stillle med et brygg som ikke levner tvil mo årstiden.

Terningkast: 4

(Ny tissepause...)

Ringnes Juleøl (boks)
Asså, denne var søt og god. Je tar to av den. Kansje enda flere. Det er ingen vitts med alle disse forsjellige typen e uansett, en av dem hadde vræt godt nok. Lurer op om jei har mer øll i sjøle skapet?

Terningkast: 5

(Nissemann tar en kort pause for å sende meldinger til venner på mobilen)

Aass Juleøl (flaske)
Julete som Sølv guttene på et sjøpe senter. og både kaldt og godt. Tror dett er det beste i kveld, jeg skulle sjøpt flere av denne. Håper jeg husker tl i morgen at det var dnne jeg likte best. Nå går jeg og leggre meg - natta!

Terring kast: 7. Nei, åtte.......Nissemann kommer neppe med en test av årets akevitter. I morra blir det mørkt!

(Opprinnelig skrevet i 2007, republisert nå til glede for nye lesere. Takk til Universitas for utgangspunktet for testen, og til Avil for inspirasjon til å blogge i fylla...)

1 kommentar:

Dnort sa...

Liker jo at Mack fikk så bra terningkast, som tredje øl ut. Dette er før de fleste taper det meste av dømmekraften og gir score på den måten du gjør til slutt.
Heia TIL!