20. januar 2008

Søvnvaner

Nissedatter fikk stor seng i oktober, to år gammel. Det gikk bra frem til lille julaften, da begynte ho å stå opp rett etter leggingen. Den siste måneden har det vært mye tøys og tull etter leggetid, for eksempel tenne lys, lese bok og legge puslespill. Vi tenkte at en sengehest kunne være en ide, så på lørdag var vi på IKEA og handlet inn. Sånn så det ut ved midnatt natt til søndag:Fint? Det synes vi også. Men hvor er Nissedatter?Jo, jentungen fant ut at det var like greit å legge seg på sofaen, nå som det var blitt så vanskelig å komme seg opp i sengen. Der lå ei lita jente, to harepuser og ei bok...

Oppdatering søndag: Bare en harepus i kveld...

11 kommentarer:

Simelin sa...

Det er bare en ting å si om dette: direkte søtt!

Anonym sa...

Slår hun på lyset selv?
I et mørkt rom holder de fleste barn seg i sengen.
Er hun mørkeredd hjelper det mye å sette en dør på gløtt.

Nissemann sa...

Simelin: Jada, søtt. Men nå er det to kvelder på rad...

Dnort: Hun har på en nattlampe på 15 watt, og pleide å slå på en annen vegglampe som vi bruker som leselampe om kvelden. Taklyset når hun ikke opp til. Dør på gløtt ville bli sett på som en invitasjon til å komme ut, så det tør vi ikke å prøve.

Anonym sa...

Ikke klag! Ungen sover da iallefall.

Anonym sa...

Det er jo en viss progresjon, er det ikke? Neste gang ligger hun i senga mens harepus ligger alene på sofaen. Eller noe sånt no'... ;-)

Lett er det ikke, det derre derre. *sukk*

Anonym sa...

Jeg synes forresten jeg kjenner igjen liggestillingen. Den på andre bildet, med rompa rett i været, akkurat som en god muslim på bønneteppet. Det hender rett som det er at vi finner Margrethe i samme positur.

For øvrig vil jeg legge til at jeg er bittelitt misunnelig på folk som bare kan stikke innom IKEA sånn på en helt vanlig lørdag. For oss er det mer et heldagsprosjekt.

Nissemann sa...

Marina: Jeg har ikke gått ut med alle detaljene i saken, hvilke virkemidler vi tar i bruk for å hindre henne i å komme inn i stuen osv...

Harald: Ja, vi har tenkt på det med bønnestillingen. Men ho vender hodet mot vest, kanskje det er en religiøs protest? Forøvrig passer det seg vel ikke for en prestedatter å ligge på den måten... IKEA er fint, både til møbelinnkjøp, småtterier til huset og til lettvint middag - en halvtime unna. Gratulerer med toårsdag - sånn omtrent på denne tiden?

Anonym sa...

Eneste virkemiddel ifht. søvnrelaterte problemer er leggerutiner og konsekvent oppfølging av disse.

Gjelder å skape ro, trygghet og motivasjon for søvn.

Vår Julianne er snart 3 og hun og jeg har en godt innarbeidet "drill" som funger hver gang og uansett plass.

Nissemann sa...

Jobber med saken... :o)

Anonym sa...

Margrethe ble to 11.1. Jeg har overbragt hilsenen fra Nissemann. Hun er glad i nissen, så den falt i smak. Ellers praktiserer vi full religionsfrihet i prestegården, i hvert fall i søvne. Den som sover synder visstnok ikke.

Og ja, IKEA har god og billig mat. *Sukk.*

Nissemann sa...

* smiler *

Nå går alt så mye bedre, det var visst nok med to netter på sofaen. Så gjenstår det bare at hun finner ut at det ikke er lurt å stå opp mellom klokken to (!) og fem om natten...