1. desember 2007

Nissekalender 1: JulebakstNissemann baker til jul - bare ikke helt enda. Nissemann pusser opp (fremdeles), og har tapetsert i helgen. Men snart skal jeg begynne å bake. Pepperkakehus er målet, dette "lagde" jeg for to år siden:Bildet ble sendt inn som bidrag i Pepperkakehus-konkurransen, men ble underkjent fordi (bl.a.) bildet ble sendt inn for sent. Det ble også hevdet fra juryens side at bildet var manipulert, men det stiller jeg meg selvfølgelig helt uforstående til... :o)

Her er den unge krabaten som vant fjorårets konkurranse:Har du tenkt å lage pepperkakehus i år, så ikke glem å sende inn bilde til Pepperkakehuskonkurransen!

9 kommentarer:

Anonym sa...

SHIT!

Anonym sa...

Jeg sliter selvsagt med å skjønne påstanden om fotomanipulering. (Alt er jo fotomanipulert nå. I det øyeblikket noen tar bilde av noen i bandidosgenser så roper man jo manipulasjon, nei kjære jury, den er blitt for tynn)

Men hvordan får du den lille bollen med deig til å bli en så stor katedral?
Det lurer jeg på.

M:?rten
PS - Teite blogspot

Anonym sa...

Leste kommentaren min igjen og fikk en følelse av at jeg stiller spørsmålstegn her.
Neida, ikke sånn ment.
Hvordan får du det til? er det jeg spør om. Hvordan klarer du å få en så liten bolle til en så stor katedral? Eller er det hemmelige triks du nødig deler?

M:)rten

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg er mektig imponert! Til og med støttepilarer!! :-O

Nissemann sa...

Mona og Glambib: Kjekt å kunne imponere med datanerde-effekter... Husk at dette er en nisseblogg, ikke en matblogg!

Morten: Ja, teite Blogspot. Send umiddelbar respons, tror store firmaer er følsomme for massiv, kjapp tilbakemelding på slike endringer.

Og her kommer forklaringen på den lille deigen og den store kirken: Det er fem års tidsforskjell mellom de to øverste bildene. Det tar tid å lage drillmat (!), kanskje mange år. Kjekt du ikke så at jeg har blitt eldre på de fem årene... Forøvrig er katedralens viktigste ingrediens PaintShopPro. Resten er stjålet via Googles bildesøk... :o)

Simelin sa...

På min drill er det hastighetsregulering... Du trenger ikke kjøre på high speed hele tiden. Hvis så, da skjønner jeg godt at Nissemann har brukt 5 år.

Ellers så må jeg si du holder deg godt Nissamann. Alderen tynger i så fall ikke.

Eller så vil jeg som Jurymedlem i konkurrasen oppfordre alle lesere på nissemann.com til å delta!

Nissemann sa...

Simelin: Jeg har ikke hastighetsregulering på mine driller, kun kraftjustering. Og den stiller jeg på lavt når jeg pisker krem og eggedosis, og på fullt når jeg lager pepperkakedeig. Uansett kraft bruker jeg mye lengre tid på å piske med drill enn Nissemor gjør med sin maskin.

Klart alle her skal delta i konkurransen, vi er med alle mann!

Unknown sa...

Du verden så forseggjort takglasur på det huset der...meget sirlige saker. :) Her i heimen hadde det antagelig blitt neddynget i glasur, mest som lim for alt det andre snopet som skulle plasseres (dynges) der.
Beautiful. :)

Nissemann sa...

Ja, denne katedralen er ikke laget av hvemsomhelst. Ikke av meg heller forresten... :o)