12. desember 2007

Nissekalender 12: Julekort

I dag har vi fått årets to første julekort. Og de var begge av det svært hyggelige slaget, med flott bilde på forsiden og håndskrevet, personlig og humoristisk julehilsen på baksiden. Sånt er virkelig kjekt, og gleder faktisk mer enn gaver. Tanken teller mer enn tingen.

Nissemor har vært på loftet og funnet frem kassen merket med "Jul 1". Der fant vi adventsstake, lilla lys og servietter, jule-CDer og nisseluer - alt sånt som vi trenger nå i første halvdel av desember. Og oppi der var det også koselige minner fra i fjor jul...

I en fin tøylomme, laget av nissens mamma, lå alle tekstmeldingene vi fikk i fjor. Hyggelige julehilsener som viser at noen har tenkt på oss i to sekunder. Velvalgte, selvskrevne ord, og kanskje en og annen mms med bilde. Det er så koselig å se tilbake på gamle tekst- og bildemeldinger.

Selvfølgelig ikke. Sånt lagres ikke, og de aller fleste digitale meldinger er ikke verd å lagre heller. Men håndskrevne brev, kort eller små lapper er alltid koselig å se igjen. For de symboliserer omtanke og personlig kontakt. Hvis du ikke har en Nostalgikasse eller fem på loftet, er det på tide å begynne å samle seg en nå. Gamle bamser, slitte t-skjorter, utskrevne bøker, utdaterte pynteting, gulnede kjærlighetsbrev med en parfyme du trodde du hadde glemt . og alt annet som ikke kan brukes til noe fornuftig, men heller ikke bør kastes. Og julekortene du har fått hvert år.

Jeg pleier å sende minst dobbelt så mange julekort som jeg får tilbake. Noen der ute opprettholder ikke balansen, men sender ut hundre tekstmeldinger på julaften formiddag. Du har fortsatt tid til å skrive analoge julekort og sende dem ut, postens siste frist for å få juleposten frem i tide er 16. desember. Husk at enhver håndskrevet julehilsen er en hyggelig hilsen!I hvert fall nesten...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Riktig!! Hele året ellers er jeg for epost og sms og ting som kommer fort frem - men akkurat til jul sverger jeg til gammeldagse julekort som man skriver på selv og som må gå via snail mail... Håper du får mange flere!

Nissemann sa...

Kjekt du er enig. Og det som er det beste med hele greia, er at det er like koselig å skrive julekortene som å få dem. Så jeg skal riktig kose meg de neste kveldene!

Ps. Nå kan du legge igjen kommentar på denne bloggen og signere inn med din WordPress-konto. Bare vær logget inn hos WP før du skriver en kommentar, og velg "Logg på med WordPress"!

Anonym sa...

Tror nok det blir facebook som benyttes mest i år...

Nissemann sa...

Skal ikke klage på det, det er jo tross alt bedre enn ingenting... :o)

Simelin sa...

Regner med at fcebook bryter sammen på julaften. Hver dag får jeg usansynlige mengder med FunWall-lenke-huske-på-deg-godord. Jeg er dritt lei og skal ikke inn på Facebook i julen!!

Nissemann sa...

Facebook er fin til sitt bruk, men julekortene blir ikke bedre av å sendes der. Likevel har jeg lagt inn Christmas Card-applikasjonen, og håper på noen hyggelige ord der også... Men Fun Wall har jeg stengt, jeg vil ikke at noen skal legge ut videoer av f.eks. hårete f*tter på min side på Facebook...