30. oktober 2006

Seriemester - med stil?

Rosenborg tok altså gull i årets Tippeliga. Med stil?

Etter 79 minutter var stillingen 2-1 til Rosenborg, med sjanser til begge lag. Viking-keeper Mattias Asper hadde ballen og skulle sette i gang spillet. Rosenborg-spiller Miika Koppinen holder igjen armen hans når han prøver å kaste ballen. Dermed triller ballen ut til Roar Strand, som punkterer kampen med 3-1-scoringen. Rosenborg vinner kampen og seriegullet, Viking taper og ligger på nedrykksplass foran siste serierunde.

Legg merke til hånden mellom ballen og den gule drakten...

En enkeltstående hendelse, sier Koppinen til bt. Eller er det et uttrykk for en slett lagmoral der alt er tillatt for å sikre seier og gull? Så lenge dommeren ikke ser noe galt, er alt lov.

Dagbladets dekning av episoden er også betenkelig. To ganger kaller avisen hendelsen for en "duell", selv om Koppinen angrep mannen og ikke ballen. Når keeper kaster ballen ut, har du lov til å stoppe ballen med foten - ikke røske tak i armen til keeper. Duell er når begge kjemper om en fri ball, dette heter angrep på keeper! VG har derimot sett at Koppinen holder keeper i armen.

Dermed er altså kampen og seriegullet avgjort, det samme er Vikings plass under nedrykksstreken før siste serierunde. Frustrasjonen sprer seg, og Vikings kaptein spiller på seg et gult kort fire minutter seinere. Det var dagens andre, og han blir utvist og må stå over skjebnekampen neste søndag. Var det spikeren i kisten for Vikings tippeligakontrakt?

Og hvis du ønsker å se hele situasjonen, kan du se TV-bildene på fxt.no.