2. oktober 2006

Nokas-laget møter Tufte ILNokas-rettssaken tok pause i dag for å gjennomføre et sosialsportslig tiltak for de tiltalte. Nokas-laget vant som kjent første fotballkamp mot Politilaget, da de spilte store deler av kampen mot 10 mann etter at politiets kaptein måtte ut med alvorlig skade. Deretter tapte de første kamp i Rettsapparatet, før de nå spiller den pågående returkampen. Derfor var det nyttig avveksling for de tiltalte å spille dagens treningskamp.

Turen gikk til nye Viking stadion, der de fikk hilse på Erik Thorstvedt og Tufte IL. Så var det tid for vennskapskamp mellom nerdelaget og ranslaget. Vi fulgte kampen direkte.

Lagoppstilling for Nokas-laget


(Klikk for større bilde)

Lagoppstilling for Tufte ILFør avspark
Tufte stiller med sine beste menn, alle er klare for kamp. I alle fall så klare som de kan være. Vi biter oss merke i enkeltspillere som Pål David, spissen som løper med lysets hastighet når det kreves. Thor Joachim er toppscorer og har et farlig panne- / brillestøt. Ellers har de den lille gummimannen Udi i mål, spretten som få. Tommy i midtforsvaret burner unna det som kommer i hans vei. Kenneth har en fremtoning som skremmer de fleste fra å gå i nærkamp på midtbanen. For øvrig regnes samholdet som den store styrken til Tufte-laget.

Ranslaget er av en helt annen kaliber. De har flere sluggere, bl.a. midtstopper Magne Havnå, kjent som ”sleggemannen”. Spissen Schumann er kjent for sitt kraftige skudd. Flere utenlandske spillere har erfaring med viktige oppgjør, bl.a. Halimi og Kodzadziku med lang fartstid i den albanske ligaen.

Dommertrioen består av hoveddommer Helge Bjørnestad (bilde) og assistentdommerne Tor Christian Carlsen og Arild Dommersnes.


Tufte stiller i sine flotte grønne drakter, mens Ranslaget som vanlig stiller i svarte kjeledresser.

Det er en nydelig dag på Viking Stadion, Tufte holder på med en oppvarmings-quiz mens Nokas-spillernes advokater kjemper for at spillerne skal få spille uten fotlenker. Tribunene holder på å fylles opp, bevæpnet politi har tatt stilling ved hjørneflaggene og skarpskytterne er på plass i lysmastene. Vi er klare for to ganger 15 minutter med stor underholdning!

Kampen minutt for minutt
1 min: Etter litt fomling får Tufte tatt avspark, og kampen er i gang.

3 min: Tuftes kult-back Martin takler Metkel Betew hardt etter å ha lurt han langt inn i en Live rollespill-setting med et middelalderkloster og en mørkhudet munk i hovedrollen.

5 min: Gult kort til David Toska! Toska prøver å stikke til dommeren en feit bunke med 200-lapper, men får se det gule kortet.

8 min: Kampen går i rusletempo. Lars Olav har i løpet av de første 8 minuttene løpt rundt og sikret seg autografene til samtlige Nokas-spillere. David Toska rusler rundt og spiser sjokolade og ser lite farlig ut.

11 min: 1-0! Nokas får straffe. Magne Havnå tar frem høyreslegga, men klarer ikke å overliste keeper Udis sikkerhetsglass. Returen settes inn av Kjell Alrich Schumann, etter ca 75 skuddforsøk.

15 min: Pause. Det har vært en underholdende kamp, som vanlig når disse to lagene spiller. Tufte-gutta går med trenerteamet i garderoben, mens Nokas-laget går hver til sine forsvarere for å tilpasse sine forklaringer og legge strategi for andre omgang.

16: Andre omgang starter.

17 min: 2-0! Ridvan Halimi scorer etter noe som minner om angrep på Tuftekeeper Udi. Dette får Israels ambassadør til Norge, Miriyam Shomrat., til å be Kongen ta avstand fra trakassering av israelske borgere i sin nyttårstale.

19 min: Gult kort til Dan Pettersen! Det er temmelig ampert mellom de to eks-kameratene Pettersen og innbytter Ingebrigtsen. Pettersen sentret til Ingebrigtsen, som snudde og løp bort fra ballen. Etterpå påsto Ingebrigtsen at Pettersen aldri har sentret til han, og at de ikke hadde noen avtale om samspill. Et flir fra Ingebrigtsen er nok til at det klikker for Pettersen, som angriper sin eks-kamerat midt inne på banen.

21 min: 2-1! Scoring til Tufte, etter selvmål av Magne Havnå. Havnå knuser ballen i eget mål, og påstår etterpå at han var i Oslo hos ranskamerat Svein-Ivar Utsi da selvmålet ble skåret.

22 min: Bytte hos Nokas. Johnny Thendrup blir truffet av et hardt skudd i låret og forlater banen på båre. Han blir fraktet til dekkleiligheten i Nedre Dalgate. Inn på laget kommer William "Skipper'n" Pettersen.

26 min: Bytte hos Tufte. Schumann sikter på tverrliggeren og fyrer løs, men treffer i stedet Tuftekeeper Udi. Udi blir båret ut av banen, dekket av blå badehåndklær. Schumann benekter at det var han som skjøt, men flere av lagkameratene vitner mot ham. Erik Thorstvedt kommer inn som reservekeeper.

30 min: Dommeren legger til 2 minutter, noe som får forsvarerne til å protestere. Aktoratet protesterer også, og ber om forvaring. Protestene blir avvist, og kampen fortsetter.

30 min: Kampen er slutt! Ranslaget vinner pokalen, og forsvinner i retning Sørmarka i tre bilder for å sette fyr på bilene, senke bagene med kjeledresser i Drammensfjorden og grave ned pengene i skogen i Sandnes.

Kampen ble fulgt av: 14.000 tilskuere, 350 politifolk, 140 pressefolk, 30 advokater, Knut Jørgen Røed Ødegård, Skal-vi-danse-Tone - og Nissemann

3 kommentarer:

Anonym sa...

jeg skrøt av innlegget over.. nå angrer jeg! dette var "the bomb - pure fiyah".. herregud, hvor tar du det fra? dette var så morsomt og jeg har hatt enormt interesse for nokas-saken siden ransmorgenen og du er så spot on med detaljer osv!

Anonym sa...

Du er en syk, syk mann!

Og så ser du utvilsom for mye TV...

Nissemann sa...

To svært ulike kommentarer her, det får bli individuelle svar:

Cake: Takk igjen, har jobbet lenge med denne. Følte jeg fikk til noen 100%-formuleringer her, selv om det kanskje er litt makabert. Har jobbet med denne siden mai... Nå var rett tid å lansere den, siden Tufte akkurat har startet og Nokas er godt i gang.

Dnort: Ja, jeg er syk. Men ser faktisk svært lite TV, kanskje 4-5 timer i uken - inkludert nyheter, film og fotball! Men Tufte var fjorårets slager, bare spør Kong Harald!