Nissemann slår et slag for potetene, og presenterer i dag følgende potetsort: Mandelapoteter.

Nissemann ser frem til god potet- og purresuppe på mørke høstkvelder. Denne suppen smaker deilig av poteter, en smak som vi som oftest krydrer bort eller drukner i saus… Prøv denne:
Potet- og purresuppe
Ingredienser:
1 stor purre
1 stor løk
1 kg poteter
6-7 dl vann eller kraft
2,5 dl fløte
litt melk
40 g smør
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Grovhakk purre, finhakk løken, skrell potene og skjær dem i terninger. Sviss løk og purre i smør, ha i potetene og dekk med kraft eller vann (grønnsaksbuljong fungerer bra). Kok til potetene er ferdige. Bruk stavmikser i kjelen og mos alt, evt. bruk kjøkkenmaskin. Spe med melk eller fløte, eller en blanding, til du får en ønsket konsistens. Serveres med brød og smør.
Kilde: Matskribent Sjur Midttun, Bergens Tidende
Ps. Nissemor ler fortsatt godt av den gangen Nissemann våknet midt på natten, satte seg opp i sengen og sa: "Du må no fatta og begripa da: Eg kan'kje eta detta her foruten pota!" Pota er dialekt for poteter, og sitatet kommer fra en Ivar Medaas-sang. Sånn er det å snakke i søvne...
2 kommentarer:
Vi sådde en nær slektning av Mandelapoteten i vår. Og høstet forrige uke en 1/4 bøtte med "kattkuka". Uår der altså...
Og jeg hadde uår i gulrotåkeren. Hele avlingen ble på 14 gulrøtter, da var over halvparten mindre enn lillefingeren min... Men prøver igjen, neste år med hønsegjødsel!
Legg inn en kommentar