16. september 2006

P1 og P4 barker sammen

P1 og P4 er norges to største radiokanaler. Hva er egentlig forskjellen på dem? Jeg har sammenlignet de to kanalenes oppsummeringer av nyhetsuken som gikk.

P1 kommer med sitt magasin lørdag klokken 12:30 til 13:30. Her er det nye vinklinger på saker som har preget nyhetsbildet, intervjuer og reportasjer, gjester i studio, utspørringer og debatter. I tillegg klarer produser å legge inn masse flott musikk som du ikke har hørt altfor mange ganger. Terningkast 6: Ukas radiohøydepunkt. Hør repriser fra NRKs sider!

P4 kommer noen timer seinere med sin oppsummering av uken. Den heter "Vi og verden", og er en opplesning av avisoverskriftene den siste uken. Dersom du har vært på telttur i en nasjonalpark ett eller annet sted, så kan det muligens være greit å få repriser på dagsnyttmeldinger, tekst-tv-ingresser og Akersgata-forsider fra de siste fem dagene. For oss andre er dette nøyaktig like kjedelig som musikken de spiller som pausefyll. Terningkast 1: Skift kanal. Ikke hør reprise!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Holder meg ennå til P3, jeg. På tross av all hip hoppen og RnB-skiten.
Men, P1 begynner å bli mer forlokkende med åra.
Begynner vel å bli gammel...

Nissemann sa...

Folk pleier å velge radiokanal på grunn av musikken, ikke på tross av... Og så har flere av P1-produksjonene en solid kvalitet. Jeg tenker ikke på nitimen, men på f.eks. Her og nå og Ukeslutt