26. september 2006

- Brannspiller savner støtte fra kongen


- Eirik Bakke føler seg alene. Han savner sympati fra de kongelige og fra statsministeren, sier en kilde i Brannmiljøet til Nissemann.com

Det har nå gått to uker siden Eirik Bakke ble utsatt for en grisetakling som savner sidestykke i årets eliteserie.

- Under hver kamp blir den kongelige familie velsignet av Brann-supporterne under kamp. Fansen ønsker at Brann skal bli landets beste lag, og representere nasjonen i Europa. Det burde ikke bare være et enveis kjærlighetsforhold, sier vår kilde.

Hvis det som er hendt i Norge i det siste hadde hendt for eksempel i Nederland, Frankrike eller Tyskland, da hadde vi sett reaksjoner fra samfunnets høyeste nivå.

- Men jeg savner en sterkere reaksjon fra andre deler av samfunnet. Jeg tenker da på det politiske Norge, og jeg tenker på den kongelige familie.

Flere bloggere har uttrykt sin avsky for taklingen den siste tiden.

- Spørsmålet vi bør stille oss er dette: Hvordan reagerer det offisielle Norge? Hvordan reagerer politiske og religiøse ledere samt ledere i massemediene på det som skjer? Et samfunns moralske styrke måles på dets reaksjoner.

Vår informant nevner spesielt Molde-trener Arild Stavrum og Lillestrøm-spiller Robert Koren som eksempler på fremtredende nordmenn som sprer usannheter om Brann.

- Jeg bare observerer. Jeg har en følelse av at Brann-miljøet i høy grad er overlatt til seg selv, avslutter vår kilde.

* * *

Parallell sak på Aftenposten.no

2 kommentarer:

Anonym sa...

enkelt og greit: kongen burde skjerpe seg ! og jeg lurer på hva berlusconi hadde sagt om en slik takling?? :-)

Nissemann sa...

Dette ville aldri ha skjedd i Italia. Der ville Brann ha kjøpt en dommer til å gi rødt kort til Stabæk-spilleren, Fotballforbundet ville ha tjent en bunch med penger på å satse på borteseier på Nadderud, og Berlusconi ville ha nektet sine TV-stasjoner å sende bilder fra kamper der han ikke selv var sponsor og/eller æresgjest.