14. september 2006

Fem taklinger som burde vært straffeforfulgt

Av og til overfaller menn hverandre, mer eller mindre velbegrunnet. Dersom det skjer på gata, blir det rettssak. Dersom det skjer på fotballbanen, blir det altfor ofte straffet med et lite, gult kort. Her har jeg samlet fem taklinger som burde vært en tur innom en rettssal:

1. Alf Inge Håland blir meiet ned av Roy Keane (2001)Alf Inge Håland blir utsatt for overlagt vold av Roy Keane. Dette var hevn for en tidligere hendelse som førte til at Keane ble skadet. Håland kom aldri tilbake etter skaden.

2. Fabian Cipot får begge beina i leggen knust av Matthew Paintor (2005)I en treningskamp for Brann har Cipot overbevist kraftig, og kommer garantert til å bli tilbudt kontrakt. Et par minutter før han skal byttes ut, kommer en overivrig attenåring og knekker begge beina i leggen hans. Cipot får en tur til det bergenske sykehuset, og ingen flere kamper i rød trøye...

3. Per Ciljan Skjelbred grisetakles av Ieroklis Stoltidis (2005)Unge Lovende Skjelbred blir regelrett tatt ut av mesterligakampen etter noen få minutter. TV-bildene var virkelig stygge! Per var heldig, og var tilbake på fotballbanen etter bare fem måneder.

4. Tommy Øren kvestes av Odd Inge Olsen (2001)Talentfabrikken Sogndals fremtidshåp, Tommy Øren, blir saksetaklet av rutinerte Odd Inge Olsen. Dette skjer helt på slutten av 16. mai-kampen. Tommy bruker flere år på å komme tilbake til fotballen, men får aldri helt fart på karriæren igjen.

5. Eirik Bakke blir forsøkt invalidisert av barnehagegutten Joakim Persson (2006)


Eirik Bakke har spilt mot en rekke dårlige lag tidligere (i engelsk førstedivisjon, samt flere kamper mot Liverpool), og hadde heldigvis en refleks som gjorde at han ikke ble skadet etter fribrytingshoppet til Stabæk-spilleren.

En sak ble avvist etter forbehandling i rettsapparatet:
Marco Materazzi får en springskalle av verdens beste fotballspiller (2006)Retten finner det bevist at Materazzi fremkalte denne episoden helt på egen hånd.

Enig eller helt uenig? Bruk kommentarfeltet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mike McCabes (TIL) nedskalling av Jan Åge Fjørtoft (mens sitnevnte spilte for Lillestrøm) minnes jeg med glede. Alle unntatt dommerne så den. Og Jan Åge trengte en...

Nissemann sa...

Tror Fjørtoft kommer i klasse med Materazzi der ja... Det er egentlig massevis av klyser som får mer applaus når de takles enn når de scorer.

Hele Bergen ønsker TIL lykke til mot RBK. Det er bare en serieleder i Norge!

Anonym sa...

Du er bra tulling når du nevner en gang Eirik Bakke, som er en av Norges styggeste spillere, blir taklet istedenfor en av hans egne grisetaklinger.

Nissemann sa...

Da er vi nok bra tullinger begge to, for den taklingen var svært stygg. Ikke engang grisespillere som Bakke fortjener sånt. Men er enig i at det er verre når teknikere med pinglelegger (som Huseklepp, Alanzinho m.fl.) blir forsøkt satt ut av spill.