4. september 2007

10 grunner til at Nissemann fortsetter å blogge

Jeg har nå latt bloggen ligge nede i tre uker, la oss kalle det for "ferie" - selv om jeg har hatt nok å gjøre. Men jeg har ikke tenkt å slutte å blogge, her følger ti grunner til å fortsette:
  1. Nissemann har tatt Flytoget til Gardermoen, og hørte følgende beskjed på høyttaleranlegget ved avgang fra Oslo S: "Vi ønsker våre passasjerer en behagelig reise, også de av dere som kommer på på Lillestrøm." Hæ? Har NSB senket kravene til fast ansettelse?
  2. Bt.no kunne melde om at en rørt Terje Søviknes tørket tårene etter at en meningsmåling ga Fr.p. rent flertall i Os kommune. Ved siden av sto Siv Jensen og gråt. Vakkert syn, hadde det ikke vært for at noen av oss husker forrige gang Terje og Siv gråt foran mediene...
  3. Byrådsleder Monica Mæland i Bergen avviser tiltak som rushtidsavgift, og begrunner det med at hun ikke tror at politikerne kan bidra for å redusere biltrafikken. Hva med å vike plassen for noen som ikke har gitt opp håpet?
  4. Enkelte bergensere tror at Vietnamkrigen ikke er over enda... Politiet søker flere steder med dykkere og likhunder. Da den siktede ektemannen hørte at de søkte under Rongsundet bru, begynte han å le og riste på hodet. Betyr det at han vet hvor hun befinner seg?
  5. Høyre i Oslo ville ikke be ordfører Per Dietlef-Simonsen om å holde seg unna valgkampen. "Vi skiller ikke mellom A- og B-medlemmer i Høyre", var begrunnelsen. Hva om det var et annet lovbrudd han var anklaget for, f.eks. overgrep mot barn. Hadde Høyre vært like inkluderende da?
  6. Uheldig krysskobling av Bergens Tidende: Avisen skrev før kampen mellom Start og Brann om en bonus som var utlovet av en Start-sponsor. Den som avgjorde kampen i Starts favør, ville få utbetalt bonus på 100.000 kroner. Dette skulle også gjelde dersom en Brann-spiller scoret selvmål. Det ble mye skriverier og skrikerier om dette stuntet, blant annet fra begge lags ledelse og fotballforbundet. "Selvmålsbonusen" trukket tilbake fordi den lignet på korrupsjon, sto det i BT. Lenger nede i samme spalte var det bilde av den gamle Liverpool-keeperen Bruce Grobbelar, som selv ble anklaget for nettopp kampfiksing...
  7. Det er lansert forslag om at strømmen skal være dyrere om dagen og billigere om natten. Dermed vil det oppstå flere branner, mener kritikerne, fordi folk vil la vaskemaskinene gå om natten. Vil ikke det gå opp i opp med alle brannene som unngås ved at folk begynner å slå av alle ovnene når de går på jobb om dagen?
  8. Dagsrevyen har fått ny "look", og ser nå ut som nyhetene på TVNorge. NRK kaller det fremskritt.
  9. Nok en uheldig krysskobling av BT: Et stort oppslag for et par dager siden fortalte om prestemangel på Vestlandet og en importert prest fra Japan som virker i Fitjar (dumt med prester som ikke virker, forresten...). På samme side står det en liten notis om at biskopen i Bjørgvin ikke ønsker homofilt samboende prester til en stilling som sogneprest i Sogn (hvor ellers...). Er det rart det blir prestemangel?
  10. Aftenposten gjør i dag et stort nummer av at Bondevik har begynt å drikke. Er det ikke bedre å skrive at han har sluttet å svelge kameler, etter at han pensjonerte seg fra politikken? Mannen er 60 år, la han få lov. Det er sunnere med rødvin enn sigar.

Så Nissemann har ikke tenkt å pensjonere seg enda, nyter gjerne et glass rødvin i godt selskap, søker neppe flere kirkelige stillinger, ser helst nyhetene på TV2, vasker oftest klær om kvelden, tar ikke imot bestikkelser og har ingen hemmelig konto i Sveits, aner ikke hvor Dung Tran Larsen tok veien etter at vi møtte henne på Storken 18.-19. juni, kommer neppe til å stemme på Høyre på mandag, heller ikke på Fr.p., og i hvert fall ikke søke jobb i NSB. Tog er best med damp eller i skala 1:87, og nissemenn er best på nissemann.com!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dette forstår jeg ikke helt. Du har eget domene, men har fortsatt bloggen på blogspot? Hvorfor?

Anonym sa...

Angående pkt. 4: Ektemannens (tidligere) forsvarer, Mikkel Mundal, uttalte til Dagbladet 26.8. at "Dersom det har skjedd henne noe kriminelt, avviser han [ektemannen, formoder jeg] på det sterkeste at verken han selv eller familien er involvert.

Klart som blekk, med andre ord. Kanskje ikke så rart forsvarer Mikkel fikk sparken?

Ellers er Nobu (pkt. 9) en gammel(?!?) studiekompis av meg. Om prestemangelen løses ved å åpne presteskapet for homofile vet jeg ikke, men for min del kan vi godt prøve og se... Á propos homoprester og presteskap, så trodde jeg homsene var mest opptatte av å komme seg ut av diverse skap, men pytt sann.

Kjenner du noen uansvarlige redaktører, forresten?

Nissemann sa...

XmasB: Jeg har eget domene, men gidder ikke å betale for webhotell så lenge Blogger kan hoste bloggen min helt gratis. Så enkelt er det. Bloggen ligger på nissemann.com, men også på nissemann.blogspot.com.

Harald: Jeg tenkte også på det "svigerfaren" sa da han ble pågrepet: "Jeg har ingenting med denne forsvinningen å gjøre, og det har ingen andre i familien heller" - samme type utsagn...

Tenkte forresten på deg da jeg leste om Nobu, artig... "Saman med ein kamerat som også er presteson, gjekk han på gudsteneste" - noen jeg kjenner? Jeg kjenner bare prester som virker, noen få uansvarlige redaktører - og ingen overlegne overleger.

Anonym sa...

Pappa er riktignok teolog men ikke ordinert prest, så det var nok ikke meg - den gangen.

Anonym sa...

...og når det gjelder dette med suspekte bortforklaringer, med eller uten doble negasjoner, så tar jeg med et sitat fra en gutt jeg kjenner fra den gang han var liten: "Det var ikke jeg som gjorde det - men jeg mente det ikke!"

Nissemann sa...

:o)

Anonym sa...

Fint du fortsetter.
At du ennå letter
ditt hjerte.
Om smerte
og andre trivialitetter...

Nissemann sa...

Tja, det hender jo at jeg letter tarmen mer enn hjertet her på bloggen... Men takkesen!