7. september 2007

Kjøp klimakvoter – forurens med god samvittighet

Nissemann slenger seg på motebølgen, og har følgende klimakvoter til salgs:

1. Plant et tre-modellen

Har du reist langt med fly i år? Sydentur med familien? Sånt svir for miljøet. Betal kr. 5.000 til Nissemann, og jeg går ut i hagen og planter 10 trær. Disse trærne vil ta opp all den CO2’en du produserte på flyet i sommer, og omdanne det til frisk oksygen.

2. Fornybar energi-modellen

Kanskje du valgte bilferie i stedet for fly. Det blir lett noen tusen kilometer med nedlesset stasjonsvogn, og et par fulle bensintanker rett ut i drivhuseffekten. Nissemann kompenserer dette for deg. For 3.500 kroner er jeg villig til å ikke fyre med ved i vinter, kjøpe meg en ny elektrisk ovn og la vannkraften varme opp leiligheten de neste åtte månedene.

3. Endre transportvaner-modellen

Hvis du er en notorisk matpakkekjører som slurer på tomgang gjennom Bergen hver morgen og ettermiddag, kan Nissemann hjelpe deg. Du trenger ikke å ta buss eller sykle til jobben, jeg kan gjøre det for deg. For 11.500 kroner skal jeg parkere bilen min på tunet og avskilte den de neste 12 månedene. Pengene bruker jeg til å kjøpe ny sykkel til Nissemor samt sykkeltilhenger, så tar vi syklingen for deg. Resten av pengene brukes til buss når vi skal reise litt lengre.

I fremskrittets og velferdens navn kan du jo ikke finne deg i at klimatrusselen skal få konsekvenser for din livsstil. Du er selvsagt ikke villig til å gi slipp på noe av din luksus, også kalt velferdsgoder, for å redde en fordømt planet. La andre gjøre klimajobben for deg – send penger til Nissemann!

Godt valg!

8 kommentarer:

Petunia sa...

Søkte på Bergen hos blogger og denne bloggen var en av de "2000etellerannet" som kom opp:) Er også Bergensblogger (Fana) og er på en liten blogghoppingsrunde i nabolaget! Mye artig å lese her inne gitt! Ha en fin helg i regnværet!

Esquil sa...

ja, hun har rett. dette var bra :)

Nissemann sa...

Takketakk, det varmer - både fra nye og gamle venner. Kjekt å ha noe å gjøre i regnværet i Bergen, innimellom viktige fotballkamper... :o)

Anonym sa...

Kan holde pusten i et helt minutt jeg!
Burde hjelpe litt på luftkvaliteten

Nissemann sa...

Herlig! Hvor mye koster det?

Anonym sa...

Lufta er gratis, men lungene mine setter jeg umåtelig pris på.
Så da blir vel prisen ca. umåtelig...

Nissemann sa...

Vi får slå oss sammen og selge klimakvoter til regjeringen, de skal begynne å kjøpe nå i høst. Men de nekter å redusere CO2-utslippene i Norge - kun i utlandet. Dermed må vi nok til Danmark for å plante trær og holde pusten. Er du med? Skal vi si under Roskilde neste år? :o)

Anonym sa...

Det blir neppe noe mer Roskilde på meg. Men, man vet jo aldri...
Ellers kan det til tider lønne seg å holde pusten på roskilde. Enten er det så tørt at det virvles opp sandstøv. Eller så er det så vått at det lukter piss av alt...