30. september 2007

Bergensk gullkake

Mandag den åttende oktober kalles i Bergen for Gulldagen. På Gulldagen skal hele byen feire, synge og danse i gatene. Etterpå drar alle hjem for å spise gullkake med familien. Her er oppskriften:

Forberedelsene begynner søndag kveld. Ta 3 dl hjemmeseier Tromsø-Viking og bland det med 400 gram borteseier Stabæk-Aalesund. Hvis du ikke har borteseier, gjør uavgjort samme nytten. Som krydder kan du gjerne bruke et Rosenborg-tap eller noen Lillestrøm-baklengs, men det er ikke påkrevet. Deigen settes til heving over natten.

Mandag kveld i syvtiden tar du 11 Lyn-gutter og renser bort Edu-effekten. Så elter du dem grundig og ruller dem i grønt gress i flomlys i nitti minutter. Til slutt banker du inn en god del mål, og gullkaken er klar til servering.

Kaken serveres med 44 lys på, og smaker ekstra godt etter fugl til middag.

Ps. På onsdag mente jeg at Arild Sundgot burde spille resten av sesongen med håndjern på ryggen. Det gjelder publikum på Åråsen også!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Super oppskrift det der, håper den vert vellykka, for uten kjem det ikkje til å bli verande i denne byen, det kjem til å bli kaos og blautare enn vanlig, og dei som skrik høgast vert hissige og kjem til å forbanna alle ingrediensane i kaka di, og eg som ikkje bryr meg vert kanskje nødt til å fella ei sympatitåre berre for ikkje å få bank av dei som er snydens på sjølvsympati og gulløl som ikkje vart gulløl likevel.

Nissemann sa...

Det var også en måte å si "Heia Brann" på... :o) I rettferdighetens navn må det vel være Bergen sin tur å feire et seriegull nå!

Anonym sa...

Men du, eg spør, for du sa eg kunne: korleis kan eg få tittelen tilbake på bloggen på framsida mi? kan du slikt og?

Nissemann sa...

Mystisk... Tittelen er jo der på undersidene (innleggene), men ikke på forsiden. Antar at noe gikk litt galt da du skiftet tapet, men vanskelig å si hva... Eneste jeg kan gjøre, er å be deg sende meg en mail. Der må du gjøre følgende:
1. Logg inn på www.weblogg.no
2. Klikk på Design
3. Klikk på Maler
4. I femte linje står det [TITLE] Kvitveis [/TITLE]. Her må du forandre og lime inn dette mellom i stedet for Kvitveis: ${BlogTitle} - ${BlogDescription}
5. Klikk på Forhåndsvis og se om det hjelper...

Venter i spenning!

Anonym sa...

Heihei, og takktakk, men den andre linja stod der allerede. Eg får prøve meg litt fram, uten kan det hende det kjem ein epost :)