16. august 2007

Engleskolen endelig åpnet

Nå er Engleskolen endelig startet opp, og i dag var første skoledag. I morgen er nok avisene fulle av bilder av søte små elever med sekk på ryggen som blir ropt opp av Frøken - unnskyld, det skal være Prinsesse - Märtha Louise. De har nok gruet seg litt til første skoledag, og griper engelen sin ekstra sterkt i hånden. Så går de på rekke inn i klasserommet og finner plassen sin.

Engleskolen har skaffet gode, gammeldagse skolepulter, med plass til to ved siden av hverandre. Elevene skal tross alt lære å komme i kontakt med englene, da bør de jo sitte i nærheten.

Men de som trodde at Engleskolen kun hadde åndelige fag på timeplanen, må tro om igjen. Det ligger også inne noen timer O-fag i uken. Her blir det tradisjonell undervisning om dyra på gården og hvor maten kommer fra, konkretisert ved turer til Änglagård.

Innen naturfagene satses det på grundige forklaringer på følgende fysiske fenomener:
- Hvordan englene klarer å fly
- Hvordan englene kan være usynlige
- Hvordan englene klarer å leve så lenge
- Hvordan englene kan vite alt
Språkfagene har også en plass på Engleskolen, her foreleses det i engelsk.

Innen de praktiske fagene har Engleskolen valgt å fokusere på Heimkunnskap. Prinsesse Märtha Louise lærer bort trikset med å koke saus på din egen kraft.

Blant de estetiske fagene har skolen valgt å satse på musikk, der deltagelse i Englekoret er obligatorisk for alle elevene.

Nissemann ønsker lykke til med å nå målene i fagplanen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det bildet er en klassiker. Har sett det mange ganger før. Men når jeg ser det nå, så synes jeg jammen det ser ut som om engelen skal til å dytte de to små utfor stupet. :-D

Anonym sa...

Det bildet henger på rommet til vår datter. Spør hun om det, så sier vi at det finnes engler og at de passer på alle barna.

Tenker den lille skrøna blir avslørt omtrent samtidig med historia om nissen...

PS. Er det kanskje sånn på denne skolen at de har hvert sitt friminutt da de må gå englevakt?

Nissemann sa...

Harald: Engler er skumle vesener, helt klart... :o)

Dnort: Knallgodt poeng med englevakt! Nissebløffen blir nok avslørt en julaften du glemmer å ta av ringen, mens engletroen varer "helt inn i kongens slott". Men slutt aldri å tro på Nissemann!

Anonym sa...

alternativet til "marthas engleskole
http://www.youtube.com/user/reinsdyrskolen