5. april 2011

Datalagringsdirektivet

Det er mulig det er jeg som er dum, men jeg skjønner ikke problemet. Det virker på meg litt som dyrene som var redd for å bli tellet av geitekillingen, eller alle som sa at keiseren hadde fått så fine klær.

I tilfelle politiet ikke gidder å sjekke Twitter-kontoen min, skal jeg gjenta noen av mine påstander og formuleringer her. Blogg er også et bedre sted å føre en debatt enn Twitter (som Bjørn Eidsvåg merket tidligere i kveld da han begynte å argumentere for gud og tro på 140 tegn...)

  • Gidder ikke sjekke mailen min igjen, regner med at Politiet ringer meg hvis det er noe viktig der...
  • Skal snart kjøre Bømlafjordtunnelen. Hvis fartsbokser med gjennomsnittsmåling og  gjør at jeg unngår en svart BMW i fronten, er jeg for.
  • Velgere har lov til å lage og bruke opplysninger fra dagens -avstemming på Stortinget ved fremtidige valg. Men maks to år. Luringer
  • Folk på Twitter er sterkt imot . På Facebook er det ingen som skjønner problemet...
  • Hvis folk på Twitter er så redd for , burde de ikke la være å kvitre om det?
  • Bussene i Bergen filmer også lovlydige passasjerer. Det gjør bussreisen tryggere for deg og meg - og sjåføren. Jeg frykter ikke 
  • Nå er  et faktum. Trenger vi fortsatt å dele personopplysninger på Facebook og blogg, eller vil myndighetene legge det på nett for oss?

2 kommentarer:

Janet sa...

Ja, det er slik jeg også tenker. Men er det noe jeg ikke har fått med meg som er vesentlig, siden "alle" er så redd for det?
Greit at folk skal få en ny sjanse og slikt, men da finner vel dld ut at de er på bedringens vei, og tar det med i en eventuell sak.
Det må vel være til gode for samfunnet.

Dnort sa...

Dette handler om menneskerettighetsprinsipper og muligheter for misbruk.
Sjekk heller hva som skjer ute i verden der slikt allerede er innført. Det er skrevet en del om bl.a. Polen, Nederland og andre EU-land og negative konsekvenser DLD har fått for den jevne borger der.

"Le Monde diplomatique skrev 3. februar 2011 at DATALAGRING har i de siste årene ført til at politi, etterretningsvesen og selskaper i Polen, Nederland og Tyskland har forsynt seg grovt av data om nett- og telefonibruk. I flere tilfeller har journalisters hemmelige kilder vært et eksplisitt mål. Personvernforkjempere i Polen mener dagens datamisbruk overgår overvåkningen i kommunisttiden."
Anbefaler denne artikkelen på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Datalagringsdirektivet