7. september 2007

Homsene ber fotballspillere stå frem

Jon Reidar Øyan, leder i Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) ber kjente fotballprofiler låne ut ansiktet sitt til reklamekampanjer for å få flere fotballhomser til å stå frem. Homofili har vært ganske lite utbredt blant norske fotballspillere i det siste, men desto mer i dommerstanden. Kanskje det kan endre seg nå. "Keeperen er homo" kan dermed bli det nye slagordet til bortelagspøbelen. Dette åpner for interessante taklinger. Kanskje VG starter en egen spalte kalt Kampens homo-duell. "Det kan bli hett på midtbanen i dette bunnoppgjøret, ettersom begge lags defansive midtbaneankre spiller på det andre laget."

Nei, fleip til side. Dette er jo egentlig gammelt nytt. For åtte måneder siden omtalte jeg Martin Andresens misforståtte PR-kampanje. Han trodde han støttet Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke, men sto egentlig frem som homo-ikon. Nissemann gjengir bildene her, til glede for nye lesere...2 kommentarer:

Anonym sa...

For oss som frekventerer homomiljøet i Trondheim er det ihvertfall spennende å se når den første profilerte eliteseriespilleren står fram offentlig (og ikke bare "internt"). Skal jeg komme med et tips, tror jeg det blir innen et år.

Det skal kanskje bare en eller to slike til for å endre holdningene ganske sterkt.

Nissemann sa...

Var det ikke en som sto frem for noen år siden da? Ikke i eliteserien, men i 1. divisjon, Drøbak/Frogn såvidt jeg husker. (Nissemann googler...) Thomas Berling het han faktisk. Men det kan godt komme en eliteseriespiller, kanskje til og med en på landslaget - det hadde vært sunt og godt.