10. mai 2007

Årets loppis-fangst

Nissemann har denne våren vært rundt på seks loppemarkeder, og har klart å nå målet om å ikke bruke altfor mye penger på gammelt skrot. Men som vanlig har det dukket opp ett og annet gullkjøp... Dette var vårens beste kjøp:
  1. Sol-ur. Flott smijernsinstrument som står i solveggen og viser riktig tid, med maks 5 minutters feilmargin. Vi trenger ikke ta mobilen med i hagen lenger! Skjold skole, 20 kroner.

  2. Iskrem-kjøler. Tupperware-aktig boks med lokk som holder en 2 liters iskremboks kjølig under dessertspising i hagen. Testet to ganger med stort hell allerede. Skjold skole, 50 kroner.

  3. Disse. Enkel plast-disse som henger under terassen på godværsdager. Nissedatter elsker å disse! Smørås skole, 20 kroner.

  4. Koffert. Hard koffert, men ikke i moderne hardplast. Denne er laget i hard papp eller kanskje i tynt tre? Jeg har kjøpt tre slike kofferter nå, de skal brukes til å lagre minner på loftet. På den måten blir kofferten et redskap for å reise - i tid! Slettebakken skole, 30 kroner.

  5. Radio. Batteriradio med god lydkvalitet og kraftig høytaler. Lang og god antenne. Går på batteri. Tar inn massevis av FM-kanaler. Brukes til hagearbeid og på badet. Skjold skole, 25 kroner.

Årets nedtur: Når jeg møtte opp på Midttun skole til åpningen lørdag klokken 10, og det var tomt, mørkt og låst over hele skolen...

Årets nesten-kupp: En ekte amerikakoffert / skipskiste på Minde, priset til 1.000 kroner (men prisen kunne diskuteres, var damene raskt enige om!). Åpnes som et skap, og du får kleshengere på ene siden og skuffer på andre siden. Tenk å hatt den på loftet med utkledningsutstyr inni...

Årets gledesdreper: Damen som kom løpende til "vår" selger og ropte at iskrem-kjøleren (2. plass på listen) ikke skulle selges for under 50 kroner!

Årets beste forsøk: Gubbene som prøvde å selge hele bordet med blomsterpotter og pynteting på Minde skole for 1500 kroner...

Årets koseligste: Nordvik skole som hadde en liten gymsal stappfull med ting. God vaffelduft og unge selgere var verd turen over Fanafjellet.

* * *

Vil du være med Nissemann på loppis, så kommer det nye muligheter til høsten! Høstsesongen pleier å være ganske god, med flott utvalg bl.a. på Skjold og Smørås.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skal tipse Hilde Hummelvold om deg.
Skrotnisse...

Nissemann sa...

Kast deg på første fly til Bergen, det er loppis på Kirkevoll skole i morgen! Det står dessverre ikke oppført på siden www.loppemarked.info, så du må stole på mitt ord...

Nissemann sa...

Oppdatering: Høstens to store loppemarkeder i nærmiljøet, på Skjold og Smørås skole, er lagt til samme helg (13. og 14. oktober). Uheldigvis har datteren min bursdag denne helgen. Jeg har sagt til henne at jeg ikke kan komme...