12. juni 2007

Mette-Marit-biografien er klar!

Som noen kanskje vet, holde Nissemann på å skrive biografien om Mette-Marit. Nå har jeg sendt inn et utkast til Slottet for godkjenning, sånn var det egentlig skrevet:

Det var en gang ei partyjente fra Kristiansand som dro på fester og ble høy. Det kunne skje litt av hvert på slike fester, en gang ble hun til og med gravid. Men en annen gang møtte hun selveste kronprinsen av Norge. Han var en snusfornuftig, veslevoksen mann som var på Sørlandet med sine Vestkant-venner. Og disse to møttes på Quart-festivalen dette året. De fleste vennene deres var ravende fulle og husker ingenting av den rølpeuka, men disse to hadde tydeligvis gjort inntrykk på hverandre. Kronprinsen reiste til jentas far for å be om hennes hånd, men fikk til svar at han ikke var god nok for henne. Kjæresteparet bestemte seg for å bryte kontakten med hennes far, og snakket ikke med ham de siste årene han levde. Jentas far fikk sponset mobiltelefon og sydenturer av et kulørt ukeblad, ble en stor kjendis og giftet seg med en puppemodell. Og snipp, snapp snute, så var eventyret ute.
Så fikk jeg respons fra slottet, med noen mindre endringer. Så sånn ble biografien til slutt:

Det var en gang ei snill og glad jente fra Kristiansand som dro på et lokalt kulturarrangement. Der møtte hun en høyreist, mørk gutt med stødig blikk. Sammen bestemte de seg for å danne en familie som kunne styrke monarkiet. Jenta hadde ikke en far som stelte i stand skandaler, heller ikke en bror som kjørte fly i fylla. Og de fikk flere barn sammen og levde lykkelig alle sine dager

Grunnet endringene fra slottet har Kronprinsessen og jeg blitt enige om at manuskriptet blir for tynt til å utgis i bokform. I stedet vil biografien trykkes på innsiden av papiret på Freia Melkesjokolade.

1 kommentar:

ver1e sa...

Fantastisk bra :-D