30. juni 2007

Nesebjørner i nabolaget

Tre nesebjørner ble sett her i Fana forrige helg. Dette er skumle greier, håper jeg slipper å få besøk av dem i hagen min. Nesebjørnen er en fremmed art i norsk fauna, og jeg håper den blir "tatt ut" før den etablerer seg permanent.

Dere som ikke vet hvordan en nesebjørn ser ut, kan studere dette bildet:Hvis du ser et sånt dyr, bør du snarest mulig løpe, svømme eller klatre opp i et tre.

Som du kanskje ser, er nesebjørn en krysning mellom neshorn og grizzlybjørn. Nøyaktig hvordan arten oppsto er ikke helt klarlagt. Ryktene vil ha det til at det var en meget brunstig hannbjørn som rømte fra buret sitt i en dyrehage, og besøkte ei utrolig desperat neshorn-ku i hennes innhegning.

Nesebjørnen er ikke en fullblods bjørn, men tilhører familien Halvbjørner. Hvorfor familien ikke heter Halvneshorn er litt uklart, men sånn har det bare blitt. Hann-nesebjørnene har forparten fra neshornet (som den som er avbildet her), mens hunnene har neshornets bakkropp. Dette skal visstnok være en fordel med tanke på forplantningen, mener de som har greie på slikt.

Og mens vi er inne på sjeldne dyreraser, kan vi også presentere dette dyret:

HebraHebraen "Eclyse" har en sebra til far og en hest til mor.

Ingen kommentarer: