27. oktober 2006

Nissekunst: Damien Hirst

Damien Hirst er den engelske kunstneren som solgte en død hai i en tank og ble verdens nest dyreste nålevende kunstner. Enkelte hevder at døde dyr ikke er kunst, men det biter ikke på Hirst. Noen vil også si at tilfeldige rundinger på veggen ikke er kunst, men Nissemann er ikke enig. Se eksempelet under, dette er stor kunst!


Damien Hirst: Et eller annet prikkemaleri (Orginaltittel: "One of my many dot paintings, might even be one of the few I painted myself") (1. august 1997 klokken 22:12-22:15)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var jo prikk likt...

Ellers eter de jo død hai på Island og turistene betaler i dyre dommer. Så, kunstverket til Hirst er nok fortært nå.

Nissemann sa...

Prikk likt - ha ha, stor humor!!!

Ellers kan jeg nevne at den haien helt sikkert smaker verre enn lutefisk, den ligger nemlig og flyter i følgende væske:

H
|
C = O
|
H

Formel: HCHO
Navn: Metanal
Bedre kjent som: Formaldehyd

Ikke nok med det, den har ligget i formalin siden 1991! Hvis du vil se den, må du nok kjøpe den - den ble solgt for 12 mill dollar for et par år siden. Eller du kan dra og beunder Astrup Fearnley-museets halve kalv i formalin, den ser sikkert like ekkel ut!

Annerledes kunst - bragt til deg av Nissemann.

Nissemann sa...

Her kan du se bilder av den halve kalven - og dens mor...

Anonym sa...

Takk som byr, men jeg har sett den før.
Må ikke miste apetitten før tirsdagskosen med pottis og brus og amerikansk populærkultur på TV2.

Nissemann sa...

Tirsdagskosen??? Og dette oppdrar du Julianne til?

Anonym sa...

Hei Nissemann!
Var ikke klar over kalven - vi får bare håper at det er den bedre kalvdel som står i Norge da!!
Det var et skjult budskap i prikkene ja!! At jeg ikke så det før er ubegripelig!

Kult!

Nissemann sa...

Takk for det, og takk for inspirasjon. Liker kunsten du presenterer, gøy å lese når noen skriver om noe de kan.

(Lang parantes, eget avsnitt: Om halve kalver er kunst, er jo en helt annen sak... Jeg håper det er den dårlige halvdelen som ble kunst, og at den bedre halvdelen ble spist. Kunst er vel og bra, men kokkekunst er min favoritt!)

Og det skjulte budskapet i prikkene er noe som kun et øvet blikk kan se. Kanskje det ligger et skjult budskap i din Skittles-kunst også?

Anonym sa...

Det er veldig, veldig vanskelig å se det med det blotte øyet på bilder tatt med dårlig mms-kamera. Det gikk som med skittlesen som med den dårligere halvdelen.. Jeg tror budksapet var "spis meg...NÅ"!

Leste du om den utstilling som var for noen år siden, det menneske som var skåret opp millimeter for millimeter og lagt mellom glassplater til alles beskuelse? Jeg var ikke der, men hørte det var "fint" og "spennende"!!

Ang. Kalven. Synd det ikke var en KU. Da kunne vi sagt det var ekte KUnst!

Nissemann sa...

Tror jeg har hørt om den utstillingen, var det i Rwanda? En tutsi som hadde kommet ut for en gjeng hutuer i bakrus i en mørk bakgate, eller noe sånt? Spørs om det er kunst...

Og så er Nissemann glad for at du bare tar bilder av sjokolade med mobilen din, så slipper vi pinlige forsider i avisene når du blir berømt og bestjålet.

Og angående kalven, så var det båda kalv og ku i formaldehyd. Se bildet i tidligere kommentarpost. Så da var det vel KUl KUnst? (Ta den med til din tørrvittige far...)

Takk for lang kommentarveksling, Dnort og Cake!

Anonym sa...

Så et intervju med Mr. Hirst på NRK. Han var litt redd for å ikke bli husket av ettertiden siden han var så populær nå...

Nissemann sa...

Jeg så også det intervjuet på Store Studio, meget interessant. Jordnær type, egentlig. Godt sagt det han sa om at den første kunstneren som begynte å male med dyreblod på huleveggen bare var en fyr som ville skulke jakten...

Og så oppdaget jeg at han har stilt ut begge halvdeler av både ku og kalv... Interessant!