23. oktober 2006

Du kødder ikke med tyskerne

Det er tydelig at Norges Fotballforbund mener at tyskere ikke har humoristisk sans, og at de må skånes for ubehageligheter. Hør bare her:

21. mai: Stabæk møter Lillestrøm på Nadderud. Noen Stabæk-supportere skriker "Reis hjem som i 1945" til Lillestrøms tyske trener Uwe Rösler. Stabæk får 10.000 kroner i bot.

1. oktober: Lillestrøm møter Stabæk på Åråsen. Noen Stabæk-supportere har hengt opp et banner som sier "Vi drar hjem 19:45", altså ved kampslutt klokken kvart på åtte. NFF vurderer banneret, men finner ut at de ikke ønsker å forfølge saken.

22. oktober: Vålerenga møter Stabæk på Ullevaal. Noen Vålerenga-supportere har hengt opp et banner som sier "Reis hjem som i 1905", myntet på Stabæks svenske trener og spillere. NFF velger å ikke forfølge saken.

Her må jo enten forklaringen være at Klanen får lov til hva som helst, Kanarifansen får lov til noe mens Stabæk-fans (hva nå de kalles) ikke får lov til noe. Eller at det er lov å fleipe med at svenskene har rådet over oss, men ikke med at tyskerne har gjort det samme?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ære være supporterne for denne kreative humoren. Veldig bra!

Nissemann sa...

Helt enig, dette er bra saker. "På høyde med det beste i utlandet!" Men NFF har visst ikke humor...

Anonym sa...

Svenskene hjalp jo tyskerne så det holdt under 2. verdenskrig med fritt leide gjennom landet. Om klanen hadde litt kreativ her, kunne 1945 likevel blitt nevnt.

Det er nok helst årstallet som får NFF til å se rødt, tror jeg.

Nissemann sa...

Nå har NFF snudd i "Reis hjem som i '45"-saken, så kanskje de snart gjenvinner både humoren og gangsynet?