2. desember 2008

Tett på en

Simen utfordrer meg i ny og ne. Sånt blir det ekstra arbeid av. Hver gang han kommer trekkende med pepperkakehuskonkurransen, må jeg begynne å manipulere bilder. Slitsomme fjellturer har det også blitt. Men her kommer seks (u)interessante fakta om meg.
  1. Jeg blogger. Jeg har publisert merkelig humor på nettet i snart 12 år, de siste 3 1/2 på denne bloggen. I 2006 skrev jeg bloggstafett-dikt, i fjor skrev jeg julekalender, i år lagde jeg påskenøtter. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre til neste år, men det blir nok noe.
  2. Jeg jobber. Jeg har vært julenisse i tre år (altså tilsammen en måned), og er litt i samme bransje nå - som SFO-leder. Jeg fikk jobben som Simen også søkte på, men ikke fikk. Jeg har også vært lærer, leirleder på ulike sommerleirer og puslet litt med lokalradio. Og i januar begynner jeg som lærer igjen. Da jeg fikk den jobben jeg har nå, var det 75 søkere. Nå er det 5 som ønsker å overta jobben. Hva har jeg gjort galt?
  3. Jeg elsker. Simen var sterkt involvert da jeg ble sammen med min første "kjæreste". Det er nå 21 år siden. Og han spilte en rolle da det ble slutt med min nest siste kjæreste, det er visst 7 år siden. Tiden går. Takk for dine bidrag!
  4. Jeg samler. Ikke på så veldig mye, jeg vet hvordan jeg kaster. Men jeg samler på ting jeg finner i naturen. Det er en spennende gratishobby som gir meg mye glede. Jeg har noen hundre objekter: Skjell, steiner, plantedeler, fuglefjær (og en hel måkevinge), dyreskjeletter. En gang prøvde jeg å flå en mus, og det gikk ganske bra - men det gikk dyr i skinnet. En annen gang hentet jeg et nyslaktet hjortehode hos en jeger, og renset hele stasen. Hjem fra ferie i Hellas kom jeg med en geitehodeskalle. Jeg har også limt sammen et helt skjelett av en mink. Da det var ferdig, merket jeg at det var en katt og ikke en mink. Æsj...
  5. Jeg pusser opp. Vi har kjøpt oss hus, 112 kvadratmeter med kvelds- og helgejobb. Jeg lærer stadig nye ting av mine feil, og verktøyet tar mer og mer plass. Nå har jeg en sånn dings som trykker hull i stålvasken på kjøkkenet, en gammeldags høvel som jeg ikke har pakket opp, og en kapp- og gjærsag som lå i en bosscontainer merket "Retur fra kunde - er unøyaktig". Siden jeg også er unøyaktig, går det opp i opp.
  6. Jeg tror ikke. For mange år siden trodde jeg at det fantes en gud. Det var en behagelig tanke, og jeg trengte den troen i noen vanskelige år. Jeg var kristenrussformann i Hordaland, åndelig leder for ungdomskor og speiderleder i pinsemenighet. Jeg har "talt" i kirker, menigheter og på bedehus på ganske mange ulike steder. Nå tror jeg ikke, men jeg driver ikke misjon for mitt syn. Bare litt vennskapelig erting...

Og så var det utfordringene. Jeg leser ofte slike innlegg på andre blogger, men blir sjelden utfordret ("tagget"). Derfor vil jeg nå tagge DEG som tenker det samme. Hvis du mangler tid, lyst eller vilje, så lar du være. Men skriv din liste hvis du vil, og legg igjen kommentar om at du har gjort det. Her er reglene:

1. Du må linke til den bloggen som tagget deg

2. Lag en liste med seks (u)interessante ting om deg selv

3. Tagg noen andre blogger, la dem vite det ved å kommentere på deres blogg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

He, he :)
Skal jeg hjelpe deg mer i kjærligheten, eller er det nok nå? Jeg mener selv det er nok.
Jeg vet ikke hva som er best å få den jobben jeg søkte på eller den jeg ikke søkte på, men en ting er sikkert: du har gjort en fantastisk innsats for SFO-faget!
Du imponerer stadig ed dine ferdigheter innen byggfaget. For en del år siden var det ikke mye å skryte av, men nå er du en smecker handyman- med eller uten hansker!
Jeg repekterer deg for konverteringen fra kristendommen og over i det humanetiske. Kanskje jeg følger etter? Du skal ha for at du aldri var belærende som kristen!

Nissemann sa...

Nok jentebytter nå, jeg er fornøyd. :)

Er det ikke litt paradoksalt at min håndoverfres står hos deg, mens ditt hørselsvern ligger hos meg?

Petunia sa...

To tette og badehette!
Trodde ikke du tok slike utfordringer, jeg. Men da har jeg jo enda en jeg kan plage når noen sender slike til meg:P
Er det på naboskolen her du skal begynne? Da blir det jo kort vei.
Når det gjelder hus, så har du nok allerede merket det at du har kjøpt deg et livstidprosjekt. Og du kan bare bygge en utebod med en gang. Verktøy har nemlig en tendens til å formere seg - fort. Du aner ikke hva du kommer til å få brukt for... Har man først begynt å kjøpe verktøy, så får man behov man ikke trodde man hadde. Og jeg snakker da ikke på vegne av min mann. Dette er en dame som kan svinge stikksagen.

Nissemann sa...

Her er det to tette og badehette ja...

Naboskole - på en måte. Jeg tror som sagt at jeg ser oppover mot huset ditt, og jeg kan gå på bussen her og dra oppover en annen dal til en av Bergens minste skoler - der skal jeg jobbe.

Sa du stikksag? Det kommer godt med. Velkommen på laminat-helg når vi skal fikse gangen!

Petunia sa...

Det hjelper ikke for meg å ta bilde litt lengre til høyre - litt av fjellsiden + noen høye trær er i veien. Jeg har bedt min mann sage dem ned, men tror du han hører? Men kan man bruke stikksag, så er vel motorsagen grei også. I alle fall den elektriske. Trenger bare litt lengre skjøteledning. Men det har jo du masse av, har du ikke? (Vaffelsteking i fjellheimen).
Vi holder på å pusse opp her vi også. Eldstemann har flyttet ut og vi holder på å bygge om hele underetasjen. Kanskje vi blir ferdig i 2012 eller noe slikt.
Jeg kaller min kjære bare "tregheten i systemet" (Gjør ingenting at jeg skriver det. Han vet jeg kaller han det offentlig) - Så det er derfor jeg har lært meg litt om verktøy og sånn.
Til jul ønsker jeg meg en mus -
ja, en sånn pussemaskin greie altså. Og så ønsker jeg meg mine egne skrujern og bits til skrumaskinen. Jeg er så lei av å få kjeft av min mann fordi jeg aldri klarer å bruke rett skrujern/bits til rett skrue. Enda jeg synes det er mye viktigere at jeg gjør noe... Og ikke er absolutt helt hjelpeløs foran verktøyskassen.
Etter 2012 kan jeg legge gulv hos deg, men du har kanskje alt fått gjort det til da. Men du har helt sikkert fortsatt noen lister rundt omkring som ikke har kommet på plass. Slik er det alltid. Man flytter inn før listingen er ferdig. Det er jo så greit å gjøre etter at man har kommet seg i hus.
Mitt råd?
Ikke gå på den dere også....

Anonym sa...

No blei eg bekymra for deg og sagen.

Anonym sa...

Støtter Petunia på den listegreia. Og det er det første man ser i de fleste nye eller nyombygde hus, når man kommer inn. Dvs. som besøkende. Huseieren utvikler for listblindhet...

Nissemann sa...

Nå har jeg fått både stikksag og mus, i avskjedsgave fra gode kollegaer. Jeg snakker visst ikke om annet enn oppussing på jobb... Så nå blir det trappesliping og skiferlaminat over nyttår!

Taklister er et evig utsettelsesprosjekt, enig i det. Jeg driver og lurer på å legge gipsplater i taket også, og ha overgang til veggene uten kantlist. Det løser problemene ved skråtaket, der må jeg sannsynligvis slisse egne lister hvis jeg skal ha lister i alle vinkler...