4. april 2008

Ukens Nissemann: Gerhard Heiberg (selvfølgelig)

Ukens Nissemann denne uken er IOC-medlem Gerhard Heiberg, godt flankert av to dvergnisser i Regjeringen.


- Vi ser ingen grunn til boikott, og har aldri lagt merke til noen menneskerettighetsbrudd i Kina, sier de glade guttene Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Gerhard Heiberg.

Gerhard Heiberg har kvalifisert seg for paralympics denne uken, innen øvelsen "Skiskyting for blinde". Han fyrer av til høyre og venstre, og påstår at han er den eneste i Norge som prøver å ha en viss forståelse for hva som skjer i Kina. Det er høl i huet, mener han, når norske politikere løper etter hverandre.

Gerhard Heiberg: Du har rett i at "det er viktig at man også får høre kinesernes eget perspektiv". Bare så synd at myndighetene i Kina arresterer alle som har et annet perspektiv enn det offisielle...

Her har vi en skikkelig olympisk nisse, og i tillegg har vi to dvergnisser i regjeringen. Dere utropes til Ukens Nissemenn, og hylles med følgende festsang:

Nisser og dverge bygger i berge;
men vi skal mine dem alle her ut.
Ti mens vi synger muntre i klynger,
sprenger vi berget i luften med krutt.
Henrik Wergeland

7 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig med deg Nissemann. Gode poeng!

Anonym sa...

Korriger meg hvis jeg husker feil, men var det ikke godeste Heiberg som nylig uttalte at IOC ikke blandet sammen idrett og politikk? Ihvertfall ikke så lenge vertslandet for OL føyer seg etter IOC sitt charter? Man kan jo bare forestille seg hva som som står i det charteret.

Nissemann sa...

Simen: Takk, tror denne utnevnelsen er svært lite kontroversiell... :o)

Kjetil: Det høres logisk ut. Jeg aner ikke hva som står i deres etiske regler. Neppe noe om menneskerettigheter, demokrati, rettferdighet, ren idrett, korrupsjonsfritt eller likestilt. Men kanskje noe om at de er imot sukkerholdig drikke? Nei forresten, Coca Cola er jo sponsor... :o)

Petunia sa...

Helt enig her, ja!
Har en liten diskusjon på en annen blogg om hva man skal møte Martin med på stadion 16. mai?
#Sangen "dum og deilig"
# Overdøvende stillhet
#En spesial laget sang til Martin.
Noen forslag?

Nissemann sa...

Martin? Martin hvem? Aner ikke hvem du snakker om, jeg savner ingen Martin. Men "Dum og deilig" er en flott sang!!

Anonym sa...

Mulig dette med Martin har å gjøre med ett visst bergenslag, som pr. DD ligger under Tromsø på tabellen. Og som på tross av selvmål hos motstanderen tapte siste kamp.

http://www.fotball.no/table.asp??p=53184&cat=51834&x=1&a=223209

Nissemann sa...

Martin på Brann? Aner ikke hvem du snakker om. Tiago Martins? Men han holder til på et lag som ligger omtrent midt imella oss i landet, og under oss på tabellen.

Og i år har jeg tenkt å vente med å slenge dritt om Tromsø til de har tapt for Brann. Det gikk jo ganske dårlig i fjor, både Brann og Nissemann ble slaktet av nordingan'...