12. august 2007

Hagenissenes Vandringsdag


I år falt Hagenissenes Vandringsdag på søndag 12. august. Over hele verden har hagenisser i dag vandret bort fra ustelte hager for å finne triveligere hager å bo i. Vår egen nisse har heldigvis blitt værende i bedet sitt, men rapporter kommer inn fra fjern og nær om nisser som har dukket opp i løpet av dagen.
Hagenisser er sterkt selskapssyke og kraftig opptatt av skjønnhet. For å få en hagenisse til å trives, må hagen være velstelt gjennom hele sommerhalvåret. Det er også påvist en sammenheng mellom sosial aktivitet i hagen og nissenes trivsel, så utendørs selskapelighet oppfordres.
Det er ikke påvist at hagenisser spiser brunsnegl.
Har du sett en hagenisse i dag? Legg igjen en kommentar!
* * *
Andre høytider omtalt av Nissemann:

4 kommentarer:

Simelin sa...

Hei!

Her dukket det plutselig opp en nisse i hagen vår!

Tror ikke den har spist noen brunsnegler enda.

Nissen virker vennlig, foreløpig! (?)

Nissemann sa...

Gratulerer, i mange land sees det på som en stor ære å bli valgt ut av en hagenisse. Det er et tegn på visdom, flid - og alder... I andre land derimot sees hagenisser som et skadedyr, på linje med muldvarp og brunsnegl.

Vi har også fått en nisse til, en liten en. Det er litt vanskelig å si om det er en baby eller en gammel nisse. Hagenisser fødes nemlig med skjegg og rynker, vokser seg store, og krymper igjen mot slutten av livet. Vi får se neste år om han har vokst eller krympet.

Anonym sa...

Gløm kommentaren min om nisser i engle-saken. er jo nå at nisser finnes!

Nissemann sa...

Dnort: Du skal ikke ha andre nisser enn meg!