29. oktober 2007

Nissemann på fjernsynet

Nissemann har alltid likt radio best, men har av og til vært på tv også. Og siden en blogg er en ganske navlebeskuende greie (selv om jeg prøver å skjule det til vanlig), står jeg nå frem som mislykket fjernsyns-spørrelek-nisse. Jeg dummet meg ut på Pokerfjes høsten 2003.

Pokerfjes gikk ut på å svare på fem spørsmål, og deretter velge om du ville bytte ut noen av svarene dine mot å få inntil to nye spørsmål. Deretter skulle du satse sjetonger og kjempe om potten - eller kaste en svak hånd og vente på neste runde.

Tabben min var ikke at jeg byttet ut svaret mitt på "Hvor mange kort er det i en Tarot-kortstokk", selv om jeg der hadde svart riktig i første omgang - og bommet på det nye spørsmålet. Tabben var at jeg satt med nest beste hånd i siste runde, og det var min tur til eventuelt å høyne innsatsen. Jeg vurderte å høyne med ti, og kikket på sjetongene til damen ved min side. Hun hadde også ti igjen, dermed ville hun sannsynligvis syne mitt bud. Derfor lot jeg være å høyne. Hadde jeg høynet, måtte den hyggelige damen med fem rette svar ha kastet seg. Hun hadde nemlig bare ni sjetonger i stabelen sin...

Enden ble at damen vant potten, Nissemann vant ingenting og røk ut etter første runde. Programmet ligger ikke på nett-tv, men finnes på en vhs-kassett et eller annet sted på loftet. Kanskje jeg digitaliserer det en dag, og deler det på Youtube?

Men jeg trøster meg med at jeg i hvert fall blunket til kamera. Spørrekonkurranser blir gøyere når de dårligste har humor...
Edit: Jeg glemte visst hovedpoenget. En av elevene på skolen min så meg på tv, og tegnet meg i studio. Jeg scannet tegningen og sendte den til NRK, som la den ut på nettsiden sin. Så jeg gjorde nok en bedre figur på nettet enn på tv. Håper det fortsatt er sånn...
Tegnet av P. C. S. H.

6 kommentarer:

Esquil sa...

åja, jeg trodde du var med på det spørreshowet som går nå, hvor man skal fortelle de andre deltagerne hvor lur man er og hvor dumme de er for å psyke folk til å kaste seg.

men jeg husker pokerfjes nå, gikk det på nrk2? jeg likte det. det var et intelligent program som folk kom bra ut av. vi ser gjerne videoen :)

ps, jeg har ikke digital video, jeg filmet simpelthen TV-skjermen ...

Nissemann sa...

Enig med deg om at NRK2-varianten med samme navn holdt et høyere nivå enn årets TV2-utgave. Skjønner ikke poenget med det spillet der...

La merke til at du hadde filmet skjermen, resultatet ble helt brukbart. Litt som å ta bilde av et fotografi og legge på bloggen, hvis man ikke gidder å scanne. Skal se hva jeg kan fikse.

Takk for postbestillingen, det er første gang jeg har skrevet et blogginnlegg på oppfordring... :o)

Anonym sa...

Har vært en gang på NRK TV og var med i Popquiz'en da. Vant hele skiten!

Nissemann sa...

Se det ja, godt at noen bloggere kan gjøre nytte for seg i andre medier også! Lenge siden?

Anonym sa...

Hahaha! Han var med i Pokerfjes! *ruller*

Nissemann sa...

???

Jeg glemte forresten å nevne tegningen, posten oppdateres straks!