28. mai 2006

Big Brother!

Nissemann klagde stort når årets Big Brother startet. Nå har ikke programmet plaget meg i år, så jeg brukte nok for sterke ord den gangen. Nå er det slutt, og jeg støtter Bergens Tidendes omfattende reportasje fra avslutningen.

Maskin for late mennesker

Nå står ikke verden til pinse! Enkelte folk er visstnok så late at de ikke gidder å spole tilbake DVD'ene etter at de har sett film. Så nå har det kommet en dings som gjør jobben for dem. Makan!

Kronprinsen er en fin fyr som har positive verdier og sunne meninger

Dette har irritert meg lenge: Hvorfor er det sånn at når kronprinsen sier noe fornuftig, så er han SÅÅÅÅ moderne og intelligent og varm og forståelsesfull? Jeg tenker på når han sier selvfølgelige ting om toleranse, diskriminering, rasisme, homofili, miljøvern, tidsklemma, familieverdier og så videre. Det er jo sånt som 93 % av oppegående folk på hans alder er helt enige i, hvorfor er det så spesielt når kronprinsen gjør det? Greit at det var banebrytende av Kong Olav å ta trikken ut i marka og å hoppe i Holmenkollen, men disse holdningene til barnebarnet hans er ikke noe å lage overskrifter og superlativer av.

I samme slengen kan jeg nevne at det irriterer meg at Kåre Willoch ikke ble fornuftig før han ble for gammel til å ha noe å si.

27. mai 2006

Hva skal vi gjøre med lilletjukken?

Amerikanske barn vokser ut av bilsetene, og jeg snakker ikke om lengden. Hva kan vi gjøre med det?

Forskerne anbefaler at det lages større bilseter.

Noen som vurderer sykler, joggesko eller rollerblades?

Et møte med MIB

"We are the Men In Black"

Alle så vel filmen med Tommy og Will, men jeg har møtt MIB personlig. Bare en av dem, men det var mer enn nok. Nissemor smeltet fullstendig for blandingen av muskler, svette og uniform, mens jeg syntes han var en høyst ordinær svarting. Så gjorde han det han var kommet for å gjøre, og dro videre. Det var mitt møte med Men In Black.

Klikk for å se bilde eller klikk for å se MIBs hjemmeside

21. mai 2006

Single på boligmarkedet

I gårsdagens BT-magasin var det en sak om hvor dyrt det var å være singel på boligmarkedet. Det er umulig å kjøpe leilighet i Bergen sentrum alene, med mindre du tjener 435.000 kroner i året. Sånn sett er det vel en viss rettferdighet i verden: På bilmarkedet må jo vi småbarnsfamilier ha digre stasjonsvogner av siste modell, mens enslige kan slippe unna med en rimelig scooter.

20. mai 2006

Jøss, de vinner


Morsomt... Ser ut til at Finland vinner årets Grand Prix. Tøffeste innslaget siden tyske Guildo drev og klatret i lysriggen for snart ti år siden. For å feire det, har jeg lagt ut låten "Hard Rock Haleluja" som ringetone på min wap-side, mobil.nissemann.com. Enjoy!

Melodi Grand Ferdig

Selv om jeg har sittet med ryggen til (av praktiske årsaker, siden PC'en står denne veien), har jeg lagt merke til noen av låtene. Noen konklusjoner:

1. Jeg må jo like Latvia sin Bobby McFerrin-aktige acapella-låt.

2. Storbritania hadde en grei sommerslager som klistrer seg til hjernen.

3. "Moldova er Europas fattigste land, og markerer det vet å ha på seg minimalt med klær" - Jostein Pedersen. Fortsetter hun å kle av seg hvis de vinner og må synge en gang til?

4. Heia Finland! De tar'an helt ut, går 100 mil lengre enn Wigwam gjorde i fjor, og er i ferd med å bli lastet ned som ringetone til mobilen min...

19. mai 2006

Spilleautomatene stenges om natten


Regjeringen viser handlekraft for å stanse spillegalskap, og stenger spilleautomatene om natten. Så nå skal i alle fall uglene slippe å bli spilleavhengige.

18. mai 2006

Hvem ligner du på?

Jada, du har sikkert sett det på en annen blogg tidligere, men nå har jeg også gjort det.

Hva da? Jo, lastet opp et bilde av meg selv til myheritage.com og spurt databasen om hvilken kjendis jeg ligner på. Og resultatet ser du her:



Jeg er altså dobbeltgjengeren til James Marsters, tenåringsidolet kjent fra bl.a. Smallville, Buffy, Angel. Databasen til myheritage.com inneholder bilder av 3200 kjendiser, men tydeligvis bare en med skjeve øyne og buskete øyenbryn.

17. mai 2006

Stakkars nisse


Ole Hermann Borgan har prøvd å innføre en mer fargerik dommerdrakt, uten særlig suksess. I stedet er han vraket fra jobben som linjedommer i kveldens finale i champions league. Kanskje vi skal studere tv-bildene og se om han sitter sammen med Barca-supporterne?

Gleder meg til Ronaldinho-magi!

(Bildet er hentet fra Drammens Tidende)

Nissemann strøk i husflid

16. mai er strykejernets dag, men her i huset malte vi kjøkkenet i går kveld. For å slippe malingslukt på bunad, ble ikke strykejernet tatt frem før klokken nærmet seg åtte i dag morges. Da var det tid for å stryke flaggene som skulle ut i blomsterkrukkene, på barnevognen og på balkongen. Og selvfølgelig bunadsskjorten. Nissemann stiller inn jernet på tre prikker og finner ut at han skal starte med balkongflagget, som snart skal opp.

Balkongflagget var syntetisk. Flagg med hull i skal ikke henges opp. Noen menn er nisser.

12. mai 2006

Ukens nissemann: Johan Mikkel Sara


Ukens nissemann er Johan Mikkel Sara, sametingets visepresident (til venstre på bildet).

Sara uttaler at "Vi kan ikke lenger stå med luen i hånden og tigge penger". Kanskje på tide at samene får seg en skikkelig jobb?

Sara synes at nå må samene stille krav, og forlanger to milliarder som kompensasjon for tap av beitemark til olje- og gassanlegg. Jeg antar at Sara tenker på ilandføringsanlegget for naturgass på Melkøya utenfor Hammerfest. Denne øya er under en kvadratkilometer stor (kilde: Forskning.no), noe som gir en tomtepris på 2000 kroner pr kvadratmeter. Ikke dårlig...

Mer sameregning: Ved siste sametingsvalg var det 12.000 stemmeberettigede i norge (kilde: SSB). Dermed vil hver same kunne få utbetalt drøyt 160.000 kroner for dette skjæret som Statoil bestemte seg for.

Når jeg leser dette, blir jeg ikke sint på samene. Derimot føler jeg met som en etnisk hordalending. Og i Hordaland ligger raffineriet Mongstad. Nå må vi hordalendinger slutte å stå med luen i hånden og tigge penger. Jeg synes Statoil bør betale kompensasjon for tap av lyngheier til oljeraffineriet. Mongstad-anlegget er på tre kvadratkilometer (kilde: Ut i naturen, NRK), noe som bør gi en erstatning på minst seks milliarder kroner, dvs kr 13.481 til meg. Det er jo en pen lottogevinst, jeg tror jeg vil bruke den på en sydentur. Eller forresten, kanskje vi skal få 160.000 kroner pr hordalending i stedet? Jo, jeg tror jeg vil det! Skal sende en mail til Helge Lund om saken.

(Jeg utfordrer spesielt finmarkingen Dnort til å kommentere denne posten.)

Med kofferten full av kondomer


En mann ble arrestert på Flesland lufthavn i går, med kofferten full av kondomer. Mannen skulle besøke venner i Bergen, men visste ikke navnet på noen av dem, ifølge BT.

Det er klart at hvis du trenger en hel koffert med kondomer for å besøke venner en helg, så har du ikke mye tid til å prate og bli kjent!

10. mai 2006

Strippelærer slipper straff


Læreren i Sunnmøre strippet for mindreårige elever på nett, men slipper å bli straffet.

Mannen fortalte i Sunnmøre Tingrett i går at han ved to tilfeller hadde hatt krenkende atferd og blottet seg for to jenter på 14 og 15 år. Jentene er elever ved skolen hvor mannen underviste, frem til han ble permittert fra jobben i midten av september i fjor. Da hadde han chattet med de to mindreårige og plutselig startet å blotte seg foran webkameraet.

Saken ble etter hvert kjent over hele skolen, og elever sendte nakenbilder av mannen seg imellom. Saken ble slik kjent også for administrasjonen og foreldrene ved skolen. Læreren som er i begynnelsen av 30-årene, fortalte at det tok på at alle ville ha ham straffet.

– Jeg måtte si opp lærerjobben, og jeg er sykemeldt, sa mannen gråtkvalt i tilståelsessaken i Sunnmøre tingrett i går.

Sunnmøre Tingrett avgjorde i går å vente med å avsette straff til det har gått ett år, skriver VG. Dette betyr at han slipper straff så lenge han beholder klærne på ovenfor mindreårige i dette prøveåret.

* * *

Noe som skurret i denne fortellingen? Jepp, jeg har byttet kjønn på læreren og elevene. Sånn straffes kvinnelige blottere i Norge i 2006. Unnskyld, det heter forresten strippere når det er kvinner som blotter seg for barn... Likestilling?

Firmabil eller ikke

Den seriøse avisen VG har de siste ukene hudflettet tre regjeringsmedlemmer fordi de har skaffet seg små (Stoltenberg) og nøysomme (Enoksen, se bilde) firmabiler for velgernes penger. Ministrene har gitt etter, og returnert sine kjøretøyer. Noen dager etterpå kommer meldingen om at Volvo tilbakekaller alle XC 90-bilene på grunn av en teknisk feil. Tilfeldig? Neppe!

Enoksen har forresten plassert bilen i garasjen hjemme på Andøya. Kanskje like greit, siden Volvo XC 90 bruker 2 liter på mila ved bykjøring? (Noen vil vel hevde at en olje- og energiminister har lov å bruke så mye drivstoff han vil...)

Og til slutt, et lite apropos: VG har selv kjøpt inn ikke mindre enn 110 firmabiler til sine egne ansatte - for lesernes penger, selvfølgelig. God, gammeldags dobbeltmoral?

Gilde tar seg sammen

Gilde har vært gjennom en tøff periode, og har nå leid inn konsulenthjelp for å bedre sitt rykte. Første steg er å bygge opp kundenes tillit ved å være 100% ærlige. Nytt slagord og logo er laget i den forbindelse.










(Bildet vant åpen klasse i ukens konurranse på NRKs Alltid Moro-sider)

3. mai 2006

Ukens Nissemann: Allan Strand


Statsministerens kontor har betalt 100.000 for domenet smk.no. Dette skjer etter at Arbeiderpartiets hemmelige strategidokument havnet i gal innboks for et par måneder siden. Fra denne gale innboksen fant det veien til Geir Mo, Frps generalsekretær, og videre til mediene. Nå har altså denne Allan Strand tjent 100 lapper på å lekke post som ikke var ment for hans øyne. Betenkelig.

Domenepirater er det noe som heter. Dersom en domenepirat får snusen i at et selskap skal skifte navn, registrerer han det aktuelle domenet på seg selv for å selge det til det nye selskapet. Lovverket prøver å demme opp for denne typen virksomhet, tydeligvis med vekslende hell.

Det står følgende i avisreportasjen hos Aftenposten: "Av avtalen fremgår det at epost som sendes til en klart definert navn hos Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS blir videresendt". Det er jo en selvfølge. Jeg har en epost-adresse som ligner på et lokalt eiendomsfirma, og videresender månedlig forespørsler om hyttetomter på Hardangervidda og andre feilsendinger. Likevel synes jeg ikke denne Allan Strand fortjener dette, siden han ikke returnerte eller videresendte det omtalte, skjebnesvangre brevet. For dette kåres Allan Strand til Ukens Nissemann.

1. mai 2006

Overlast på turistopplevelse

Dette innlegget er et svar på Saccarinas post om overlast og Esquils post om turistopplevelse. (Ha, der klarte jeg å apropose to dyktige bloggere i samme post! Finnes det en dagblad-kåring for sånt?)

Jeg var på scootertur rundt på Kreta for fire år siden. Da kom jeg bak dette pussige kjøretøyet her:



En pickup full (overfylt) av stabelstoler. Kanskje noen skulle arrangere et "big fat greek wedding"?

Der kommer jeg på min scooter, og måtte selvfølgelig ta bilde av denne bilen. Jeg fisker frem engangskameraet fra magevesken (to utgåtte oppfinnelser på en gang, jeg gjorde en gaffel igjen!) og knipser. Vi runder en sving i veien - og treffer på en geiteflokk!



Dermed var kaoset ganske totalt, men på en eller annen måte gikk det bra. Jeg slapp å tilbringe resten av turen på en stabelstol, for å si det sånn.

Dyrehage i Bergen!

Akvariet i Bergen bør være kjent for de fleste, og er vel verd et besøk. (Mer enn dorsk torsk...) Nå ser det også ut til at Bergen har klart å etablere en dyrehage midt i sentrum. Riktignok midlertidig og provisorisk, men likevel en start.

Klikk for å se bilde (fra Ba.no)