3. mai 2006

Ukens Nissemann: Allan Strand


Statsministerens kontor har betalt 100.000 for domenet smk.no. Dette skjer etter at Arbeiderpartiets hemmelige strategidokument havnet i gal innboks for et par måneder siden. Fra denne gale innboksen fant det veien til Geir Mo, Frps generalsekretær, og videre til mediene. Nå har altså denne Allan Strand tjent 100 lapper på å lekke post som ikke var ment for hans øyne. Betenkelig.

Domenepirater er det noe som heter. Dersom en domenepirat får snusen i at et selskap skal skifte navn, registrerer han det aktuelle domenet på seg selv for å selge det til det nye selskapet. Lovverket prøver å demme opp for denne typen virksomhet, tydeligvis med vekslende hell.

Det står følgende i avisreportasjen hos Aftenposten: "Av avtalen fremgår det at epost som sendes til en klart definert navn hos Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS blir videresendt". Det er jo en selvfølge. Jeg har en epost-adresse som ligner på et lokalt eiendomsfirma, og videresender månedlig forespørsler om hyttetomter på Hardangervidda og andre feilsendinger. Likevel synes jeg ikke denne Allan Strand fortjener dette, siden han ikke returnerte eller videresendte det omtalte, skjebnesvangre brevet. For dette kåres Allan Strand til Ukens Nissemann.

3 kommentarer:

Esquil sa...

Enig. Patetisk måte å tjene penger på.

Når det er sagt synes jeg kanskje det er statsministerens kontor som driter seg mest ut her. 100.000 er sjukt mye penger for dette. Summen er neppe tatt fra noen partikasse, så det er enda en dårlig signalsak når det gjelder pengebruk.

Men. Det fins langt viktigere saker hvor de gjør en bra jobb.

Takk for hyggelig omtale i forrige post forresten.. far too kind :)

Anonym sa...

Huff og huff!
Nisser i e-mailen. Ikke bra!

Nissemann sa...

Esquil: Regjeringen burde nok heller kjøpt 75 cm strand på Bygdøy fremfor dette domenet, og gått rettens vei mot miniatyrkulelager-mannen.