9. november 2007

Regntøy-gjengen - et synopsis

eller "Nissemann vil også bli forfatter" (Kanskje jeg skal skifte navn til Nissil? Alle gode bloggforfattere slutter jo på -il...)

Nissemann ser våte barn hver dag. Hvorfor er det sånn at barn slutter å bruke regntøy når de blir åtte-ni år gamle? Det er jo lettere å få puppene til en glamourmodell til å sprette ut av toppen, enn det er å putte en niåring inn i regntøy størrelse 9-10 år. (Jeg tror i hvert fall at den størrelsen finnes...)

Inspirert av barne-TV har jeg begynt det store prosjektet for å snu trenden. Barn spiser jo plutselig frukt igjen, mye på grunn av Sportacus på TV2 hver lørdag morgen!Og plutselig kan småungene noe om klassisk musikk - selvfølgelig på grunn av Little Einsteins på NRK i helgene!Barne-TV har til og med nesten klart å gjøre Østfold-dialekten kul! (Vel, det kan jo bli resultatet etter et par sesonger til av "Gjengen på taket")Så - derfor har jeg slått et slag for Det Gode Prosjektet ved å begynne å skrive om:Her er så langt som jeg har kommet:

Regntøy-gjengen er fire venner som bor i samme rekkehus, og går i samme barnehage. Stormberg og Skogstad går på stor avdeling, mens Reflex og Helly Hansen går på liten. Hver gang de er ute og leker, går de i fullt regntøy. Selv om de skal være under tak, eller det er aldri så mye sol og blå himmel. Til og med på stranden går de i regntøy! Til bursdagene får de nye sett med regntøy fra mor og far, mens de får votter, sydvester, støvler og annet tilbehør av tanter og onkler.

Men alt er selvsagt ikke bare idyll. I barnehagen går også gutten som heter Vesten.Vesten går aldri med regntøy, han. Hvis noen prøver å be ham om å ta på seg regntøy, svarer han bare "hassje". Og det stemmer, for det henger aldri en regnbukse igjen på knaggen til Vesten når han går ut for å leke. De andre barna synes Vesten er både skummel og stilig på en gang.

Regntøy-gjengen skal skrives ut i 15 episoder à 30 minutter. I hver episode får vi se Stormberg, Skogstad, Reflex og Helly Hansen kle på seg regntøy og gå ut for å leke. De store barna hjelper de små, og så får alle fire hjelp av en voksen for å ta regnbuksen utenpå støvlene. Vesten gjør narr av dem og kaller dem for drittunger, han påstår at han ikke trenger regntøy. Selv om det er sol til å begynne med, skyer det alltid plutselig over og begynner å regne. (Ikke i hver episode, i en av dem kommer nemlig brannbilen og spyler vann på dem). Da blir Vesten våt og kald, og begynner å fryse. Han må inn i garderoben og finne skiftetøyet sitt, som selvsagt er litt for lite. Når han kommer ut igjen og må leke under tak, sitter de fire vennene i en stor søledam og leker og ler. Så da blir Vesten lei seg og begynner å grine.

Dette er mitt synopsis, nå gjenstår det bare å selge prosjektet til NRK!

Bare husk at det var her du leste det først...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke verst. Må nok kjøre på med litt mere feelgood-faktor på slutten.
Kanskje Vesten får låne regntøy og det viser seg at han har fattige foreldre, slik at vi kan synes synd på han.
Og så arver han en alt for stor sydvest som dekker nok. Og så...

Nissemann sa...

Godt poeng, sosialrealisme i barne-tv har aldri vært noen suksess-oppskrift... Skal nevne deg i rulleteksten!

Petunia sa...

Har du sett Sportacus ta armhevninger??? En veldig god grunn for alle slitne mødre å sprette opp ut av sengen og skru på tv'n tidlig en lørdag morgen...

Anonym sa...

Virkelig bra :D

Nissemann sa...

Petunia: Jeg har sett armhevingene hans, men jeg synes flikk-flakken er mer imponerende. Men så er jo jeg mann da...

Emelie: Takketakk, kjekt når noen forstår humoren min. Det er ikke hver dag... :o)

Undre sa...

Little Einsteins ruler gata! :D

Forresten synes jeg du skal følge opp med "Sykkelhjelm-banden", Nissemann.

Nissemann sa...

Takk for tipset, tankene kommer umiddelbart:

- "Sykkelhjelm-banden"
- Fordi hjernen er viktigere enn frisyren

- Bruk hodet - bruk hjelm!

Og så noen fengende sanger, så har vi en ny Blekkulf!

Undre sa...

Der ser du, Nissemann, du er rett mann på saken!

Stakkars Blekkulf ble jo avlivet for noen år siden, men bryr Al Gore seg om det? Neida ...

Og jeg tror i grunn du har funnet en nisje med stort potensial, Nissemann:

Fiskespiser-klubben.
Grønnsaksspiser-ligaen.
Tannpusse-gruppa.
Rydderommet-flokken.

Vibeke Sæther, eat your heart out!

Anonym sa...

Bortsett frå at niåringar neppe vil bruke regntøy berre fordi barnehageugnar gjer det.
Så Vesten og Regntøygjengen bør helst vere 9-10 år gamle. Og Vesten kan ikkje vere med på Turdag på skulen, men må sitte tilbake i klasserommet emd ei gammal lærarinne som luktar vondt. Og dei andre gjer ultracoole detektivgreier og ekstremsport og slikt, mens Vesten frys og grin og er aleine.

Nissemann sa...

Undre: Her var det mat til mer enn en forfatter, du får kaste deg over kulepennen du også!

Avil: Takk for gode råd, jeg ser nå at prosjektet var lite realistisk. Kanskje jeg skal lansere det på nytt, som fantasy-serie? Klart Vesten ikke får være med på uteskole, da måtte han jo skiftet navn til Sydvesten... :o)

Anonym sa...

KULT!
VESTEN BURDE HATT REGNTØY!

Banan sjokolade sa...

Bra historie nissemann!😀
Men jeg ser ikke noe mer om denne bloggen en her!😕
Hva har skjedd?
Hilsen Banan🍌 sjokolade🍫

Nissemann sa...

Manuset kom dessverre ikke lengre enn til skrivebordet. Og bloggen, selvsagt...