9. januar 2007

Ukens Nissemann: Kristen Skjeldal

Tidligere langrennskonge Kristen Skjeldal utnevnes til Ukens Nissemann.I BT i går uttaler han at han er bekymret for barns skifremtid. Klimaendringene fører til mildere vintre og mindre snø, og den store bekymringen til Kristen Skjeldal (og Vegard Ulvang) er at de tradisjonelle vinteridrettene skal dø ut. Ulvang har gått sammen med Kristens storebror Gudmund Skjeldal om initiativet Hvit Vinter, som lanseres i dag. Som Kristen sier: "Det dreier seg om at vi alle kan bidra".

Alt detet er for så vidt greit nok, men i den nevnte bt-artikkelen sier Kristen følgende: "Hvis barn skal få utvikle seg, må de ha snø i nærheten. Det blir for tungvint at foreldre må kjøre dem i to timer for at de skal gå på ski."

Nissemann oppfordrer Kristen Skjeldal til å sette seg ned et par dager og tenke over sammenhengen mellom CO2-utslipp og klimaendringer. Samtidig oppfordres alle andre til å heller spille miljøvennlig Playstation2 til helgen, i stedet for å kjøre til fjells med Mjølfjell-traktoren! Og for dem som ønsker å holde på med fysisk aktivitet, kan vi anbefale følgende nye vinteridretter:
  • Golf på vintergrønne baner - fra april til desember
  • Rafting i flomstore elver - fra september til mars
  • Vindsurfing med god vindhastighet - hele året
  • Utendørs svømming i 7-8 plussgrader - hele året

Ellers flyttes jo samtlige vinteridretter innendørs, nå sist både skihopp og alpint... Så det blir alltid en mulighet for de som ikke skjønner hva Eye-toy er for noe!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Nissemann kåring og en verdig vinner! Nå når snøen uteblir lure eg på ein ting: E det då slutt på at me nordmenn blir født med ski på beina?¨Hvis det e tilfelle ka ska me då med snøen..? Det e ennå bare begynnelsen av januar, litt av vinteren gjenstår og det kan vel ennå komma litt snø! Sånn at me ikkje ende opp med masse underutvikla ungar...

Nissemann sa...

Det går rykter om at blant annet vår nærmeste nabo nyttårsbarnet (!) er født med vadestøvler. Og snøen? Den vil nok Kristen Skjeldal si at vi må fjerne med (bensindrevet) snøfreser. Som forresten er fryktelig morsomt å kjøre...