2. mai 2010

Typiske typer på Facebook

Å lese statusmeldinger på Facebook er ganske forutsigbart. De aller fleste skriver sine faste meldinger, de bytter bare ut noen av ordene fra dag til dag. Jeg har studert vennelisten min i lang tid, og kan her presentere de 21 standardtypene jeg har i min vennekrets.

Jeg har flere av hver type på min venneliste, og de fleste vennene mine varierer mellom de ulike standardtypene. Noen er f.eks. fotballskrivere, matskrivere og helgeskrivere, mens andre er sitatskrivere, barneskrivere og advarselskrivere.

Har du noen vennetyper som jeg ikke har? Bruk kommentarfeltet!

Her er mine 21 standardtyper:

1. Matskriveren:

 • "Skal lage hjemmelaget grønnsakssuppe"
 • "Har lyst på sjokolade"
 • "Er stappmett, fantastisk deilig grillmat i dag!"

2. Kjæresteskriveren - som skriver navnet på kjæresten sin i hvert innlegg (med hjerter foran og bak)

3. Fotballskriveren:

 • "Gleder seg til kamp"
 • "Fantastisk spill, heia oss!!"
 • "Fortjent seier i dag, og ekstra gøy når møkkalagene tapte!"
 • (legg merke til at fotballskriveren aldri skriver når laget hans/hennes har tapt, bortsett fra hvis kravet er at treneren eller en bestemt spiller er for dårlig.

4. Dagbokskriveren - som forteller nøyaktig hva hun har gjort i dag. Ofte kvinne som ikke er så lenge logget inn om gangen, er innom nesten hver kveld for å skrive dagens hendelser.

5. Vitseskriveren - som legger ut nye vitser hver dag, enten selvproduserte eller gammelt oppgulp. En gang i måneden er han (!) morsom, så du blokker ham ikke.

6. Helgeskriveren:

 • "Huff, mandag igjen... :)"
 • "Bare fire dager til helg! :/"
 • "Onsdag - praktisk talt helg!"
 • "Endelig fredag!!!!!" (hver fredag…)

7. Sitatskriveren - som skriver visdomsord og sitater med oppbyggelig moral, om vennskap, kjærlighet og familie.

8. Advarselskriveren - som deler hver advarsel om å åpne vedlegg eller melde seg inn i grupper, protestaksjoner mot å betale for facebook, etterlysninger av nye eiere til hester som skal slaktes osv. Har merkelig nok vært på nett lenge nok til å vite at 94% av dette er bløff (og resten er tøys), men sender likevel videre hver minste faremelding. Var tidligere svært aktiv på mail...

9. Nysgjerrigskriveren - som skriver kryptiske meldinger:

 • "Er i tenkeboksen"
 • "Gleder seg..."
 • "ER SÅ FORBANNA!!!"
 • (uten å ville utdype det nærmere selv om noen spør)

10. Værskriveren - som depper over grått og trist vær, og bruke STORE BOKSTAVER OG MASSE UTROPSTEGN!!! når det er fint vær.

 • "grrrr... hater snø!"
 • "SOL!"
 • "VÅR!"

11. Jobbskryteren - som skriver hva de har utrettet på jobb. Mange i denne kategorien er lærere.

12. Barneskriveren - som skriver hva ungene har sagt og funnet på i dag.

13. Treningsskriveren - som forteller hvor mye de har trent i dag, og ikke minst når de skal trene.

 • "skal på fotballtrening"
 • "lurer på om det blir spinning eller fjelltur"
 • "10 km på løpebåndet, deilig!"

14. Sykdomsskriveren

 • "har feber"
 • "har en gutt som har spydd i hele natt"
 • "har en rygg som prøver å ta livet av meg"

15. Nattaskriveren -

 • "går og legger meg, natta!"

16. Musikkskriveren - som deler en ny youtube-link hvert femte minutt. Ofte 80-tallssanger, og det kommer flere filmer fredager og lørdager enn resten av uken.

17. Sjåførskriveren - ivrige nybakte sjåfører på 18 år som legger ut mobilnummeret sitt om lørdagen.

18. Turskriveren - friluftsmennesker som går turer hver helg og ofte på hverdagene også, og deler turminnene med vennekretsen.

19. Morgenskriveren - som hilser dagen velkommen grytidlig, spesielt i helgene. Kan være småbarnsforelder (se Barneskriveren), jobbskriver eller turskriver.

20. Tipsskriveren - som renner over av gode tips til sine venner.

 • "Det er speilglatt på riksveien!"
 • "Husk loppemarked på lørdag, åpner klokken 10 på skolen"
 • "Har vært på museum, anbefales!"

21. Hobbyskriveren - som skriver om baking, håndarbeid, oppussing eller hagearbeid.

Har du noen typer jeg har glemt? Bruk kommentarfeltet!

17 kommentarer:

Christina sa...

Jeg er definitivt en nier ;)

Petunia sa...

Ble så nysgjerrig at jeg måtte inn for å se. Jeg trodde du hadde puttet meg i en av gruppene, men her skal man nok finne ut av det selv. Deriomot har du nok puttet meg i en av kategoriene når du holdt på å lage/skrive dette...
Men jeg føler meg litt i flere av gruppene her jeg... Jeg kan godt begynne uken med "huff, mandag" for så klage på hodepine og fortelle hele verden hva minstemann har liret av seg i løpet av dagen... Vær og tur tyter jeg ofte om og sitater og advarsler har det haglet med... men jeg tror ikke jeg har vært innom nr 2... enda:)
Men en ting er sikkert i alle fall... dette var artig:)

Dnort sa...

Sånne Farmville og Mafiawars folk skriver utrolig mye rart. Gjerne på engelsk. Totalt koko.
Selv hopper jeg fra kategori til kategori. Og som deg hender det jeg tipser om at jeg har skrevet noe mer interessant på bloggen min.

KristinNilssen sa...

Snusfornuftige kommentarar til andre sine statusmeldingar, gjerne med påpeiking av feil, som denne: Kvifor seier du at du skal liste 19 standardtypar, for så å liste 20? :)

Nissemann sa...

Kristin: Kan du forklare snusfornuftig for meg? Er det sånn som kommentaren din? Fint at det er lov å skrive snusfornuftige innlegg (og kommentarer) på internett da... :)

Det var 18 da jeg publiserte dem, siden har det vokst pga gode tips fra leserne - her og på facebook. Nå har det akkurat blitt 21. Takk for tipset, har rettet antallet i toppen av innlegget også.

Gunhild sa...

Hva med de som aldri skriver noe? De mange Tause? De bør også få være med. Og så er det Testerne, som opplyser om hvor mange 100% pene eller stygge de er, Dagens horoskop osv. Og så Praktiske Fjortiser som bruker Fb til å gjøre avtaler og lære seg apps til iPoden.

Selv hopper jeg mellom kategoriene, ser jeg, og gjør som Dnort: annonnserer nye blogger.

Nissemann sa...

Gunhild: Det er mange kategorier til som ikke skriver statusmeldinger (tekst), men deltar på andre måte. For eksempel Farmville-bøndene, Likerne og Fjortisene som klager over mange prøver og teite venner. På denne listen prøver jeg å samle alle tekstskriverne, selv om jeg må innrømme at musikkskriverne kun skriver en kort kommentar og legger ved en youtube-link... :)

Ehva sa...

Moro! Kjenner dem igjen, og lurer på hvem jeg selv kan være. Skriver "har fått russekort", "Hvorfor blir det alltid så rotete når jeg rydder?" og " rydder tanker på toget". Muligens Vitseskriver, litt Nysgjerrigskriver eller Tipsskriver?

Nissemann sa...

Ehva: Tror jeg er enig med deg der, selv om du ikke var helt kategori-ren. Kanskje en egen kategori som heter "Bagatellskriver"? (russekortet) Skal vurdere å legge deg inn på listen... :)

Kanskje noen kan lage en tilsvarende liste for Twitter? Der følger jeg konsekvent kun tipsskrivere og orginale vitseskrivere og sitatskrivere.

KristinNilssen sa...

Din forståelse av snusfornuftig er aldeles korrekt :)

Blant mine Facebookvenner er det mest min onkel og min far som driv med dette, og det kan gå meg på nervane til tider, men enkelte ting kan visst tyde på at dette muligens kan vere en familietilbøyelighet. Kanskje.

Aud Venke sa...

Fekk lenkja til bloggen via twitter. Og bare måtte sjekke det ut. Så bra! Kjente igjen både den eine og den andre (og sjølvsagt meg sjøl). For meg er desse meldingane og små rapportar om at familien (spesielt) og venene er i live og har det ganske så bra :)

Lillian sa...

Jeg kan ikke finne mennesker med hundegalskap på listen...
De som "har vært på hundetrening", "utstilling", "har badet hund", "har klippet klør", "skal dra til Frankrike for å parre..", "har en parringsklar mann i hus" etc....
~Lillian~

Unknown sa...

Utrolig bra!! Jeg er vel litt av hvertskriver. Men Endelig Fredag, den gidder je gikke. Heller ikke den advarselgreia. Himmel!

Janet sa...

Veldig bra! Artig innlegg! Men hvor hører du selv hjemme? Og hvor plasserer du meg?

Nissemann sa...

Jeg skriver litt i ulike kategorier, om ungene og jobben og diverse oppussing og hageting. Og så hender det at jeg prøver å være litt vittig, politisk eller ettertenksom.

Og du? De siste dagene har du vært Fotballskriver, nærmere bestemt Skrive-om-et-irriterende-instrument-under-fotball-vm-skriver... :)

Unknown sa...

Barneskriveren:

" Nå har jeg og lillesoppen spist "
" Kjøttulf har feber i dag :( "
" Gullet er 2 måneder i dag "

Unknown sa...

Barneskriveren:

" Nå har jeg og lillesoppen spist "
" Kjøttulf har feber i dag :( "
" Gullet er 2 måneder i dag "