11. januar 2009

Ukens Nissemann: For kort garasje eller for lang bil?

Jeg leser i avisen at noen har kjøpt rekkehus med garasje. Og så er garasjen for liten til bilen. To rettsrunder har de tapt i forsøket på å bevise at megleren sa at garasjen var stor nok til deres Passat stasjonsvogn. Nå har de brukt 17.000 kroner på advokat, og har ikke råd til flere rettssaker.

Kanskje de skulle kjøpt seg en mindre og rimeligere bil?Men de har jo i hvert fall lært.

- Neste gang vi går på visning skal vi i alle fall ha med penn, skriveblokk og lydopptaker, så vi kan bevise hva som blir sagt

Dette var dårlig lærdom. Nissemann anbefaler alle til å ta med meterstokk neste gang, for å sjekke om f.eks. garasjen er stor nok.

For dette utnevnes dere til ukens nissemenn. Ekte menn har nemlig med seg meterstokk.

5 kommentarer:

Petunia sa...

HM!
Kanskje de skulle brukt de 17 000 til å bygge på garasjen?
Men herregud, hvem bygger en garasje som bare skal passe til en Minimorris eller en Think da?
En Passat stasjonsvogn er ikke så lang. Har en selv og det minner meg på at jeg må opplyse om at man ikke bør kjøpe bil hos Møller.
Man kan fort tape noen tusen lapper der også....
Grrrrr!

Nissemann sa...

Ja, 17.000 burde dekke den halvmeteren med garasje som de mangler...

Bilene våre blir større og større, flere og flere familier har to eller tre biler, men likevel fylles garasjene opp med skrot. På "tunet" her er det åtte garasjer - fire med biler og fire med skrot. På det gamle tunet var 3 av 7 garasjer fulle av skrot. For oss som bor i 50 år gamle boligstrøk merkes de trange parkeringsforholdene veldig godt.

Forøvrig er dette min illustrasjon av "tidsklemma": Vi er i full jobb begge to, så vi må kjøpe oss en bil til. Derfor må vi bygge ut garasjen, som er i knappeste laget til én bil (SUV-en...) Og det må jo være full isolering av garasjen og loftet, betonggulv og automatisk garasjeport. Siden vi bruker alle helgene på å dra på den nye hytta på fjellet, må vi leie inn folk til å bygge garasjen. Og fordi det ble så dyrt med garasjebygging, ny hytte og to biler, har vi ikke råd til å jobbe mindre - selv om det er det vi egentlig ønsker oss...

Tidsklemma sagt på en annen måte: Vi har ikke tid nok til å bruke opp alle pengene vi tjener...

Anonym sa...

Hør hør...!

Anonym sa...

Meterstokk er så to år siden! Nå for tiden bruker man en av disse!

Nissemann sa...

Hehe, artig "gizmo"! Jeg kunne godt hatt en sånn i verktøykassa mi, men hadde ikke kastet meterstokken av den grunn.

Hva betyr det forresten at den har "Panic alarm"? En knapp du kan trykke på når du har kjøpt for kort garasje? Eller for dyrt hus?