15. september 2011

Fantasier om konspirasjoner

Tiårsmarkeringen for 11. september-angrepet på USA er passert, og jeg har gjort meg noen tanker.

Første scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly er kapret. Passasjerene får vite om de tre andre flyene, og frykter hva som kan skje med dem. De gjør et siste desperat forsøk på å ta kontroll over det kaprede flyet, men oppnår bare at flyet styrter på et jorde. Kaprerne blir identifisert utifra passasjerlistene, de modige passasjerene blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde.

Andre scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly er kapret. Presidenten frykter hva som kan skje med det fjerde flyet, og beordrer jagerfly til å skyte det ned over et ubebodd område. For å kamuflere den brutale sannheten, lages det en dekkhistorie om modige passasjerer som gjør et desperat forsøk på å ta kontroll over det kaprede flyet, men bare oppnår at flyet styrter på et jorde. Kaprerne blir identifisert utifra passasjerlistene, de modige passasjerene blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde.

Tredje scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly svarer ikke på anrop. Presidenten frykter hva som kan skje med det fjerde flyet, og beordrer jagerfly til å skyte det ned over et ubebodd område. I ettertid viser det seg at flyet hadde kontakt med en annen kontrollsentral, eller hadde hatt radiovansker helt fra det tok av. For å kamuflere den brutale sannheten, lages det en dekkhistorie om modige passasjerer som gjør et desperat forsøk på å ta kontroll over det "kaprede" flyet, men bare oppnår at flyet styrter på et jorde. "Kaprerne" blir identifisert utifra passasjerlistene, de "modige passasjerene" blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde. Etterlatte som skjønner tegningen, blir kjøpt til taushet med "ekstra utbetaling av livsforsikring" eller "lotterigevinster" og bonushistorier om de omkomnes mot.

9/11 Flight 93 Crash Site

Foto: impurist, delt på flickr med tillatelse til gjenbruk

Dette er selvfølgelig ikke sant, men det er en god løgn...

Nissemann - nå også med konspirasjonsteorier...

2 kommentarer:

Dnort sa...

Tja, hva vet vi egentlig. Var vel slik at en masse folk ringte fra det flyet, så vidt jeg kan huske?

Nissemann sa...

Dette er ikke seriøst ment, men det kan jo tenkes at myndighetene har lagt til fiktive personer på passasjerlistene og latt FBI-agenter spille rollen som "etterlatte" som ble oppringt.

Eller at scenario to er det som faktisk skjedde...

Forskjellen på dette og en konspirasjonsteori er at jeg sier at det er teoretisk mulig, mens en konspirasjonsteoretiker sier at det er garantert sikkert.