22. september 2011

Politikere og prostitusjon

Det er helt greit
at kommunepolitikere
selger sjela si
for et fireårig smykke.

Men ikke
at en stortingspolitiker
drar til Riga
og kjøper kortvarig lykke.


Jonny Eriksen, 22. september 2011

Kan gjenbrukes med kildehenvisning til nissemann.com

20. september 2011

Sykehus-sjekking

Jeg har skrevet ny tekst til "Helene Harefrøken"-melodien. Opprinnelig var dette en sang jeg skrev til en kollega under en sommerjobb i 1999. Etterpå har jeg skrevet den om så den ble mindre personlig, og i sommer (2011) kom ideen til siste vers.

Innspillingen er raskt gjort med headset-mik, kassegitar og Audacity.

Tekst:

Jeg var på sykehuset her en dag,
Jeg var litt sjuk, jeg va'kke helt i slag.
Men jeg kom meg fort, for gjett hva jeg fikk se:
Mange unge, vakre sykepleiere!

Ref: Hvit over og hvit under,
Og lyse-lyserød på truten

"Sleng ut snøret", sa jeg til meg selv,
For nå skal du få romantikk i kveld.
Smilte til den første, og så sa jeg "Hei,
vil du komme opp i senga her til meg?"

Du over og jeg under,
Og hoppe opp og ned på puten.

Men tenk at sykesøster bare lo.
Jeg snufset litt og haltet inn på do.
Sykesøster ville ikke være med,
Det æ'kke lett å bli lagt inn med Gonoré.

Sårt over og rødt under,
Nei dette sku' jeg vært foruten!

Opprinnelig tekst: Alf Prøysen
Omskrevet tekst: Jonny Eriksen
Melodi: Johan Øian

Gjenbruk tillatt med kildehenvisning til nissemann.com

19. september 2011

Angående søknad på stilling som personalsjef

Vi viser til din stilling som personalsjef i vårt firma, og vil med dette informere om at stillingen nå er besatt.

Det var mange høyt kvalifiserte søkere, og vi har gått flere runder for å finne den rette kandidaten. Jonny Eriksen ble tilbudt jobben, og har takket ja. Han er den beste av de beste, hadde absolutt best søknad, glimrende vitnemål og prikkfrie referanser.

Vi ønsker deg lykke til videre, og anbefaler deg å søke andre stillinger i vårt firma ved en senere anledning.

Vennlig hilsen Jonny Eriksen
Personalsjef

15. september 2011

Å ikke miste mobilnummer

Jeg ser stadig meldinger på Facebook som sier "Ny telefon, hva er nummeret ditt?". Jeg kan forstå at folk bytter telefon, og skjønner også at noen av og til mister mobilen sin. Men hvorfor mister de telefonnummerne også?

Det finnes flere måter å lagre mobilnummer på:

Metode 1: I minnet til telefonen. Det funker fint så lenge telefonen virker, men kan være litt vrient når du skal bytte telefon. Kontakter kan sendes trådløst mellom to telefoner, via en PC eller mellomlagres på SIM-kort, men alle kopieringsmetodene har sine ulemper. Og hvis du mister telefonen, forsvinner alle kontaktene dine. Derfor vil jeg ikke anbefale å lagre kontaktene i telefonminnet.

Metode 2: På SIM-kortet. Ved bytte av telefon trenger du bare å sette inn SIM-kortet i den nye telefonen, så har du alle kontaktene dine der. Men hvis kortet slutter å virke, eller hvis du mister den, er jo telefonnumrene borte. Derfor vil jeg ikke anbefale denne metoden heller.

Finnes det flere metoder? Jepp, du kan lagre dem i skyen. Enkelt, praktisk, sikkert og tilgjengelig. Du trenger en telefon med wifi-tilkobling (jeg har en HTC Wildfire) og en Gmail-konto. Dette er bare en oversikt over hva som er mulig, du får google litt hvis du trenger trinn-for-trinn-oppskrift.

1. Se om du kan eksportere dine gamle telefonkontakter som en csv-fil (comma separated values, kan lages fra bl.a. Excel og leses i bl.a. Notepad). Jeg plundret litt, men klarte til slutt å bruke Nokia Suite til å lage en csv-fil med mine kontakter da jeg byttet til HTC for et år siden. Eksporter til regneark, og rediger i regnearket - det er raskere enn å redigere og slette på mobilen din etterpå. Slett kontakter du ikke vil ha, og legg inn fullt navn på resten (du trenger det!).

2. Importer csv-filen til Gmail-kontaktene dine. Da får du alle telefonnummerne tilgjengelig fra en PC ved å logge på Gmail, kjempepraktisk hvis du glemmer telefonen eller går tom for strøm.

3. Still inn telefonen din til å importere kontakter fra gmail. HTC støtter i hvert fall dette, vet ikke med Nokia, iPhone og andre Android-enheter. Fint om noen kan bekrefte / avkrefte i kommentarfeltet.

4. Når du oppretter nye kontakter, trykker du på at de skal opprettes på Google - ikke lokalt på telefonen eller SIM-kortet. Hver gang du går på trådløst nett, synkroniseres nye kontakter mellom Gmail og telefonen automatisk.

5. Og når du først er i gang, kan du jo sette opp synk mot Facebook-kontakter også. Da får du mange telefonnummer "gratis" som du plutselig en dag kan trenge, og folk som bytter telefonnummer blir automatisk oppdatert. Husk å legge inn ditt eget telefonnummer på Facebook og gjøre det tilgjengelig for dine venner.

Og hvis du synes dette var artig og nyttig, kan du jo sette opp synkronisering av kalender samtidig. Jeg har en Google-kalender som varsler meg på epost, iPad og mobil når det nærmer seg en avtale, og som er perfekt synkronisert - også med samboers kalender for å unngå dobbeltbookinger. Kalendersynk klarer du å finne ut av selv.

Dette bør være et godt argument for å velge HTC og Gmail!

Bruk kommentarfeltet for å bekrefte hvilke telefoner dette funker på, legge inn link til gode trinn-for-trinn-beskrivelser, eller spørre om hjelp hvis du ikke får det til.

Fantasier om konspirasjoner

Tiårsmarkeringen for 11. september-angrepet på USA er passert, og jeg har gjort meg noen tanker.

Første scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly er kapret. Passasjerene får vite om de tre andre flyene, og frykter hva som kan skje med dem. De gjør et siste desperat forsøk på å ta kontroll over det kaprede flyet, men oppnår bare at flyet styrter på et jorde. Kaprerne blir identifisert utifra passasjerlistene, de modige passasjerene blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde.

Andre scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly er kapret. Presidenten frykter hva som kan skje med det fjerde flyet, og beordrer jagerfly til å skyte det ned over et ubebodd område. For å kamuflere den brutale sannheten, lages det en dekkhistorie om modige passasjerer som gjør et desperat forsøk på å ta kontroll over det kaprede flyet, men bare oppnår at flyet styrter på et jorde. Kaprerne blir identifisert utifra passasjerlistene, de modige passasjerene blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde.

Tredje scenario: Tre fly er styrtet inn i bygninger, og et fjerde fly svarer ikke på anrop. Presidenten frykter hva som kan skje med det fjerde flyet, og beordrer jagerfly til å skyte det ned over et ubebodd område. I ettertid viser det seg at flyet hadde kontakt med en annen kontrollsentral, eller hadde hatt radiovansker helt fra det tok av. For å kamuflere den brutale sannheten, lages det en dekkhistorie om modige passasjerer som gjør et desperat forsøk på å ta kontroll over det "kaprede" flyet, men bare oppnår at flyet styrter på et jorde. "Kaprerne" blir identifisert utifra passasjerlistene, de "modige passasjerene" blir hyllet som helter og de etterlatte er stolte og fornøyde. Etterlatte som skjønner tegningen, blir kjøpt til taushet med "ekstra utbetaling av livsforsikring" eller "lotterigevinster" og bonushistorier om de omkomnes mot.

9/11 Flight 93 Crash Site

Foto: impurist, delt på flickr med tillatelse til gjenbruk

Dette er selvfølgelig ikke sant, men det er en god løgn...

Nissemann - nå også med konspirasjonsteorier...

7. september 2011

Vannbord og regnbyger

I Bergen blir løfter om sol kalt "å lyge",
så snekring på huset ble avbrutt av byge.
Men ferdig i morgen?
Min drøm om en "Indian summer" får leve,
men hvis jeg skal stole på varsel på TV,
så skjer det til våren.

Nå sitter jeg inne med kaffe og trøsten,
at blir det litt opplett en dag utpå høsten,
- og det kan jo hende -
i løpet av måneden eller den neste,
så kan det jo være jeg rekker å feste
den siste takrenne...


Jonny Eriksen
7. september 2011
Gjenbruk tillatt med kildehenvisning