4. desember 2009

ABC: Kaptein Sabeltann

Dagens ord er Kaptein Sabeltann. Han har ungene et spesielt godt folhold til. Begge har donert smokkene sine til denne kapteinen i løpet av året som har gått, og minstemann er klar til å sende bleiene samme veien på julaften. Kanskje nissen kan ta dem med?Kaptein Sabeltann er altså husets store helt, og tema for mange leker. Her har vi lagd "Den Sorte Dame", mønstret et variert mannskap og heist seil på jakt etter store skatter. Og i dag kom muligens årets foreløpige høydepunkt i pakkekalenderen:


ABC-tema er Petunia sin geniale ide.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Ha-ha, se det synes en ældre kone gift med en pensioneret skolelærer om - Rimkogeren! Hvad ikke han hittede på i sine 36 år af fjollerier, udover få år som klasselærer, at undervise i matematik, fysik/kemi, foto, elektronik, madlavning, computer m.v. - så også optræden, hvor selv citerede svage elever fik stor succes :-D

Petunia sa...

Kaptein Sabeltann er still going strong! Det er viktig å ha forbilder om det er sjørøvere som (egentlig) er gode på bunnen (ikke havbunnen da), idrettsstjerner, idoler innen musikk eller rett og slett storesøsken. Hos oss er de storebror som har vært forbildet her. Hvor sterk innflytelse han har hatt på minstemann, kan sier ved at 11 åringen hater fotball (han la opp som 9 åring), men elsker Liverpool. Det er ikke fordi mor i huset holder med dem.
Koselige bilder:) Dine barn er meget fotogene!!

Sommertid sa...

Javisst, alle ungers drøm er til tider Kaptein Sabeltann. Utkledningstøy har vi også her og Dvd med besetningen og selve Kapteinen..og smokkene ligger i tønnene til Kapteinen..han passer på de, har vært å sett dem i Kristiansand og Kjuttavika.

Dnort sa...

En sabeltannisse i år da?
Hæ hæ i stedet for ho ho...

Turid Holm Flaa sa...

Kaptein Sabeltann var lenge en stor hit her i huset også. Og musikken er jo fin både for voksne og barn. Ønsker deg en livat og hyggelig førjulstid.

Living next to me sa...

glemmer aldri første store kaptein sabeltann hit, en gikk nesten på veggen , det var før mp3 spillerens tid, og Oslo Arendal med den på full guffe ,
Men glade unger og en glemmer alt slitsomt og husker all gleden og det skumle når de var i Dyreparken på "natta" Flott K .F

TorAa sa...

Ingen tvil om at dine ynglinger er svært så engasjert i Kaptein Sabeltann. Se med hvilken innlevelse de leker;) Herlig.

Mine barn var litt for store til å få med seg Kaptein Sabeltann, men nå har de barn, som også er opptatt av dette norske, kreaive fenomen.

God Helg

Henny sa...

Hjælp! Dit hjem er besat af pirater!

linsky sa...

Hiv og hoi!

Hage og Foto entusiast sa...

He he... det var smart og bruke stuebordet til skip. Den ideen vil jeg gjerne kopiere ;) Hiv og hoi...snar er skatten vår...

Gitte J sa...

Det ser ud til de hygger med at lege - fik de fundet skatten? God helg.

Anonym sa...

Skal si de koser seg. Og det tror jeg også mor har gjort siden hun har lånt bort stuebordet og latt det bli den sorte dame. Vi var i dyreparken hver sommer med ungene når de var små. OG da var vi også med sjørøverskuta. Der var det allsang ombord, og hvis vi ikke var med å sang måtte vi gå planken. Hun minste av min var livredd og gjentok stadig "mamma syng da, syng" Vi har ledd mange ganger av dette ved senere anledninger. Ha en god uke tore og små.

Unknown sa...

Ja nå er han jo "naboen" her, og vi kan ikke unngå han selv om vi prøver hardt.. sukk.

sissels sa...

Kaptein sabeltann er en mann som aldri kommer til å forsvinne det er nå helt sikkert. Herlig å se at dere får lov til å bruke salongbordet som den sorte dame - slik skal det være sier en førskolelærer:)
Ha en fin 2. søndag i advent.

Mia sa...

kapten sabeltann hänger med, mina två grabbar var helt vilda efter honom, och det för väl tio år sedan.. det är något med dom piraterna, och svärd.. men tjejer gillar honom också tror jag..

Ellen sa...

For 10 år siden var vi i Kristiandsand og så på forestillingen. Da kunne jeg og pappaen alle sangene utenat...

Nå har pappaen fått en sønn til.. og han må gjennom alt en gang til...

Den har jeg sluppet unna!!

Nissemann sa...

Qehenne - er du sikker på at det er Nissemor sitt bord? Det kan jo være mitt... Men Nissemor er heldigvis tålmodig og forståelsesfull.

Ellen: Stakkars mann... :)