14. april 2009

Kåring av "Plommen i påskeegget"

Du har kanskje regnet det ut allerede, men her er den offisielle resultatlisten i årets påskeegg:

1. Esquil: 3 + 3 + 3 + 3 = 12 poeng
1. Harald: 3 + 3 + 3 + 3 = 12 poeng
1. Truls: 3 + 3 + 3 + 3 = 12 poeng

4. Saccarina: 3 + 3 + 3 + 0 = 9 poeng
5. Kamikaze: 3 + 0,01 + 0 + 0,01 = 3,02 poeng
6. Cecilie: 0 + 0 + 0 + 3 = 3 poeng
6. Minneapolise: 3 + 0 + 0 + 0 = 3 poeng
8. Roger: 1 + 0 + 0 + 0 = 1 poeng
8. Vibeke: 1 + 0 + 0 + 0 = 1 poeng
10. Dnort: 0,01 + 0,01 + 0,01 + 0,01 = 0,04 poeng
11. Hilde: 0 + 0 + 0 + 0,01 = 0,01 poeng
12. Simen: 0 + 0 + 0 + 0 = 0 poeng

Esquil, Harald og Truls er årets "Plommen i påskeegget". Dere kan kose seg i midten med en bekreftelse på at dere klarte de utfordringene jeg hadde å by på i år.

Samtidig kåres Dnort til "Årets Skalldyr". Du var ganske langt fra plommen i alle fire eggene, men din deltagelse har blitt satt pris på. Du er også med på å bevise at matematikk er enkelt for de som kan det, og umulig for de som ikke kan kunsten. Håper du klarer å knekke minst ett skall neste gang.

Det var de harde og kalde fakta. Når det er sagt, håper jeg at alle deltakere har kost seg med knekking av egg. Matematikk er vakkert og gøy. Det er deilig å finne en løsning, og være sikker på at det er den rette. Løsningsforslag, poeng, premie eller anerkjennelse betyr lite i forhold til den indre tilfredsstillelsen som fyller deg: "Jeg klarte det!"

Men her er likevel et minneskilt over hva du har vært med på, du kan se på det som et diplom for utført rundkjøring.Nok en gang: Takk for deltagelsen! Svar gjerne på meningsmålingen oppe til høyre, om hvilket påskeegg du likte best. Og velkommen tilbake til nye matematikkgrublerier i en senere høytid - muligens pinse...

10 kommentarer:

kamikaze sa...

Takk for påskeeggene! Jeg skal huske å komme tilbake neste år :)

saccarina sa...

Å nei, jeg glemte den siste oppgaven i går kveld! Vel, da får jeg komme tilbake neste år jeg også. Takk for morsom påske!

Nissemann sa...

Takk tilbake, begge to. Det hadde ikke vært like moro å lage påskeegg uten besøkende som ville dele dem med meg. Selv om jeg pleier å påstå at jeg blogger mest for min egen del... ;)

Dnort sa...

...og jeg svarer mest for min egen del.
Kunne faktisk tenkes at jeg fant ut svarene på noen av nøttene, om det ikke var for at Skalldyr-tittelen hang så høyt...
Takk for tildelingen!

Petunia sa...

Det var ikke noe spesielt å se i det uthuset. Stakk bare så vidt hodet inn. Det er nok brukt til å ha dyr i. Sauer eller noe...
Men da jeg kom ut i hovedveien igjen, borte ved skolen, satt det en fyr der innenfor gjerdet og spikket på noe sammen med ungene. Var kanskje deg det?
Onsdag ca kl 13:05.

Petunia sa...

PS!
Måtet bare si at det er et flott tiltak dette med påskenøtter fra deg. Synes det selv om jeg ikke deltok:)

Nissemann sa...

Hehe, det høres ut som om det var meg som lagde fiskestenger med elevene ja... Skolen var egentlig ferdig klokken 13, men jeg "tok en halvtime overtid" fordi det var så gøy i det fine været.

La ikke merke til at det kom noen forbi, får begynne å følge bedre med!

Påskenøtter er gøy, jeg er den som koser meg mest med dette. Omtrent som dine prosjekter med "Sky watch" og "ABC". Jeg liker dem - selv om jeg ikke deltar... ;)

Petunia sa...

Jeg kom nok ikke forbi... jeg hadde fjusket og kjørt opp og stod parkert på andre siden av veien. Kom ut veien fra Kubakkene. Men jeg hadde hatt turen helt opp til Totlandsvarden da. Hadde ikke tid til Livarden. Man må jo jobbe litt også:P
Seljefløyte og fiskestenger! Det høres kjekt ut for elevene. Bulle laget seljefløyte i Myrdalen i fjor vår og det var stor stas. De fikk ha kniv med og greier. Jeg pakket kniv og plaster og begge deler ble brukt!
Håper været letter litt da - selv om fisken kanskje biter best når det drypper litt:)

Petunia sa...

Hm! Kanskje på tide med et nytt blogginnlegg her siden jeg er innom og kommenterer for fjerde gang!!! ;)
Takk for bursdagshilsen! Begynner å bli gammel nå, men det er lite å gjøre med det.
Den hoggormen, ja!! Herregud! Jeg er så redd orm og slanger at du aner ikke. Men hva gjør man ikke for bloggen sin... Jeg var skjelven i flere timer etterpå. Og akkurat den dagen måtte jeg ha det dårligste kameraet av dem alle med meg på tur. Bildet er tatt på Birkelandsfjellet - den grankledde haugen bak meg her.

Esquil sa...

oi, har jeg ikke sagt noe? hvor er mine manerer.

takk for påskeeggene og raus poenggodkjenning :) såvidt jeg husker hadde jeg et stygt tilfelle av 64+8+5=75 ...