4. januar 2009

Tanker fra nissehjertet

To norske leger jobber i krigssonen i Gaza nå. En av dem, Mads Gilbert, har sendt en tekstmelding til noen norske venner - som har videresendt den. Jeg har fått den tre ganger i kveld, og velger å gjengi den her. (TV2 verifiserer historien)



De to norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse. Bilde fra TV2.no/Erlend Aas, Scanpix

Tekstmeldingen lyder:

Fra lege Mads Gilbert i Gaza: Takk for all støtte. De bombet det sentrale grønnsakmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa-sykehuset. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt! GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboken nå, alle! Mads G, 3.1.09 13:50, Gaza, Palestina

Hvorfor bomber Israel et grønsaksmarked? Er det egentlig et skjult våpenlager? For granatepler da kanskje??

Nissemann oppfordrer både den israelske hæren og palestinske Hamasmedlemmer til å stanse krigføringen i dette området. Bombene fjerner kanskje noen fiender, men hatet øker bare. Ja til forbud mot alle raketter - både med og uten styrepinne!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Støttes!

Men, det føles litt fånyttes når det har blitt meglet og forhandlet i årevis og fredsavtaler inngått, for så å ende i blodbad uansett.

Ser bare en løsning og den har vært klar for meg så lenge jeg kan huske:
Legg ned staten Israel og gi alle jøder fri adgang til alle de landene slekta deres egentlig kom fra.
Realityshowet Israel må avsluttes nå!

Nissemann sa...

Jeg føler meg litt snytt her. Som skattebetaler har jeg vært med å betale bistand til den palestinske infrastrukturen. Og så kommer Israel og bomber alt vi har støttet. Har ikke vi krav på "ærstatning"?

Anonym sa...

Nettopp, det er ærstatning som mangler. Palestinerne, Israelerne og vi trenger alle mer ærstatning. Er det noe som løser alle problemer og gamle feilgrep så er det dugelig med ærstatning...

Vi ærstatter jødenes "land of milk and honey" med "greencard USA", palestinernes Gaza og andre striper med aya-tollfri innreise i Iran. Da har vi samtidig rydda plass til et eget land for saman og alle reinan demmes.