17. mars 2006

Ukens nissemann - usedvanlig jevn konkurranse

Denne uken blir det en trehodet nissemann. Det skyldes at det har vært uvanlig mange tåpelige utspill i media siste uken. Begrunnelse for hver enkelt følger:

Bjørn Dahl, direktør i Sportsklubben Brann:
Brann Stadion er under utbygging, og ledelsen i Sportsklubben ønsker å skifte ut naturgresset med kunstgress. Direktøren sier: ”Vi ønsker å involvere spillerne i prosessen frem mot en avgjørelse”, men sier samtidig at klubben ikke vil la seg presse til å velge naturgress… Er det dette Sportsklubben kaller demokrati? I tillegg bestemmer klubben hvilke fotballsko spillerne skal spille med, selv om de har valgt et merke som minst fire av de profilerte spillerne ikke liker å spille med. Så hvis spillerne ikke er fornøyd med verken sko eller banedekke, er vel veien kort til en annen klubb?


Sylfest Lomheim, direktør i Norsk Språkråd:
Den nye navneloven som kom for noen år siden, åpnet for at hver enkelt kan velge sitt eget navn. Dette har ført til at Tog har blitt et fornavn, Kolaautomat et mellomnavn og Hversågod et etternavn, og dette faller språkdirektøren tungt for brystet. ”Forfedrane våre tulla ikkje med namn, fordi namnet fortalde kven ein var.” Jeg synes at navn som Tog og Gudergod sier mer om den som bærer navnet enn f.eks. Tom Larsen, og kan ikke si at den nye navneloven plager meg noe særlig. Dessuten har jo direktøren selv et ganske kreativt navn… Og forøvrig: Hjemmesiden til Språkrådet ligger på sprakrad.no. Er ikke det en falitterklæring?


Herman Friele, ordfører i Bergen (blånissse):
Ordføreren har vært ute og sagt at han liker å kjøre bil. Derfor ble han oppfordret til å la bilen stå i en uke, for å få erfare hvordan byens kollektivtilbud og sykkelfasiliteter er. I samme slengen ville han bidra til å redusere plagene for byens mange astmatikere og allergikere. Ordføreren avslo utfordringen, og kom med denne løsningen på luftforurensingen: ”Det er nok værgudene som har en større influens på det der. Det at det ikke regner, tror jeg ordføreren kan gjøre lite med.” Kanskje ordføreren skal sette seg litt inn i problemstillingen med bileksos, piggdekk og busspriser?

1 kommentar:

Anonym sa...

Likte veeeldig godt at du har gjort han til blånisse. Følg med på den karen, han er nok ein reell utfordrar til blånisseplassen kvar veke.