10. januar 2006

Nissemann på tablettkur

Nissemann har fått seg en kranglete korsrygg, og det er ikke uproblematisk. Men med vondt skal vondt fordrives, så jeg fikk noen tabletter av legen. Jeg håper virkningen er bedre enn bivirkningene, for i pakningsvedlegget står det nemlig:

"Vanlige bivirkninger: Magesmerter, kvalme, brekninger, diaré, kramper i buken, fordøyelsesbesvær, luft i magen, nedsatt apetitt, kløe eller utslett. Andre vanlige bivirkninger er økning i leververdiprøver, hodepine, svimmelhet.

Mindre vanlige bivirkninger: Mage/tarmblødninger, elveblest, leverbetennelse, søvnighet, helvelse, overfølsomhetsreaksjoner som astma, allergiske reaksjoner, inkludert lavt blodtrykk.

Sjeldne bivirkninger: Forstyrrelser i blodbildet, sårdannelser i mage/tarmsystemet, forstoppelse og bukspyttkjertelbetennelse. Andre sjeldne bivirkninger er ulike typer utslett, hårtap, lysømfintlighetsreaksjoner i hud, hudblødninger og alvorlig leverbetennelse, sanseforstyrrelser, hukommelsesforstyrrelser, desorientering, søvnbesvær, irritabilitet, kramper, depresjon, angst, mareritt, skjelvinger, psykotiske reaksjoner, synsforstyrrelser, redusert hørsel, øresus, smaksforstyrrelser, sykdommer i hjerte/karsystemet, akutt nyresvikt, blod i urinen, eggehvitestoffer i urinen og andre nyreproblemer, overfølsomhetsreaksjoner (sykdommer som angriper blodårer eller lunger) og ikke-bakteriell hjernehinnebetennelse."

Jaja, dette var litt av en medisin... Men Nissemann er ved godt mot, og håper han blir frisk igjen - både av ryggsmertene og bivirkningene!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med skriving av testamente.....

Anonym sa...

Dette er Paralagin Forte ikke sant? Går på de selv. Eneste jeg har opplevd er litt hard mave og litt kramper og lavt blodtrykk. Så jeg tror du er trygg! :)

Nissemann sa...

Nei, dette var ett eller annet, ikke Paralgin Forte. Jeg merket en del flimmer foran øynene og svimmelhet/kvalme, men det gikk over like fort som ryggproblemene (heldigvis). Det var en hestekur, men hestekurer har gjort store fremskritt siden alle plager og problemer ble løst med en kule... :-)