4. mars 2012

Nyttårsforsett: 52 turer i 2012 (se nyttårstalen)

10. Skøytetur
Ikke gi slipp på vinteren helt enda. Hvis du ikke har trygg is i nærheten av der du bor, har du kanskje en kunstisbane eller innendørs ishall. Skøyter er gøy, og god trening for kondisjon, balanse og ankelmusklatur. Husk termos!

11. Togtur
Ta toget til et sted i nærheten og gå tur der. En annen by, et tettsted eller noe helt landlig. Sett av noen timer før returen, og finn noen steder på forhånd som er verd å se. Sitteunderlag og matpakke passer bra til en sånn tur.

12. Finne Knerten-tur
"Pinner som Knerten vokser ikke på trær", står det på plastpinnen i lekebutikken. Feil. Knerten bor i din nærmeste skog, den du kan gå til fra huset ditt og som nesten ingen går tur i. Han bor faktisk langs veien der du bor også, på lønne- og asketrær (for de setter skuddene parvis og lager pene og symmetriske pinnedukker). Ta med spikkekniv og tusj til å lage øyne og munn, og rosesaks til å klippe løs og tilpasse armer og bein. Lag en hel familie, bygg hus til dem og lag kongledyr. Du har det ikke mer moro enn du lager selv.


13. Bål i fjæra-tur
I mars er det tid for å møte våren, og den ankommer straks en strand i nærheten av deg. Ta med grillmat, finn tørr ved og lag et skikkelig grillbål. Til dessert anbefaler jeg foliebakt banan med sjokolade og nøtter: Skjær en stripe på langs av bananen, stapp snopet inni og pakk hele bananen inn i folie med skall. Jeg har lagt inn noen fine turmål i Bergen/Os i turkartet under.Vis 52/12 i et større kart

God tur!

(Dette er en blogg. Bruk kommentarfeltet.)

Ingen kommentarer: